به گزارش سرویس فرهنگ و هنر تبریزمن، گازرسانی به بازار تبریز از جمله موضوعاتی است که در طول سالهای گذشته نگرانی شهروندان و دغدغهمندان آثار تاریخی و فرهنگی تبریز، آذربایجان و ایران را به همراه داشته است. اتفاقی که یونسکو بر روی ندادن آن تاکید دارد و تهدید کرده است که اگر شبکه گازرسانی به بازار تبریز راه اندازی شود، بزرگترین بازار قدیمی سرپوشیده جهان را از فهرست آثارش خارج خواهد کرد.
طی ماههای گذشته عدهای از بازاریان با نام هیئت امنای بازار تبریز ب این مسئله را با بهرام سرمست، استاندار آذربایجان شرقی مطرح کردهاند و پرونده فاجعه بار درخواست گازرسانی به بازار تبریز را گشودهاند. با توجه به پیچیدگی ساز و کار صنفی در بازار تبریز مشخص نیست این هیئت امنا چه کسانی هستند و شامل چه صنوفی در کدام تیمچهها میشوند و اصلا چه کسانی آنها را انتخاب کرده است و به آنها نمایندگی داده است که این گونه کلنگ برداشته و به ستونهای پیر بزرگترین بازار سرپوشیده قدیمی جهان میکوبند.
با وجود همه نگرانیهای شهروندان، برخی اصناف و کسبه بازار بزرگ تبریز، اسرار عجیبی به گازرسانی به این سایت تاریخی دارند. بیشتر آنها هزینه سیستمهای گرمایشی با برق را بهانه این مطالبه خود بیان میکنند. بازاریانی که حتی در دولت قبلی جلسات متعددی را با عزتالله ضرغامی، وزیر پیشین میراث فرهنگی برگزار کردند. این در حالی است که هزینه سیستم سرمایشی با آن تعداد کولرهای گازی بسیار سرسامآورتر از یک بخاری کوچک برقی است.
ناصر زواری، رئیس پایگاه جهانی بازار تبریز در مصاحبهای که اخیرا با ایسنا انجام داده است نگرانیهای جدی را به وضعیت بازار تبریز بیان داشته است. زواری اعتقاد دارد بحث گازکشی به بازار تبریز، فقط یک مسئله فنی نیست، یک چالش فرهنگی، امنیتی و بینالمللی هم است. با روی دادن این اتفاق، جایگاه جهانی بازار تبریز به خطر خواهد افتاد. خطر انفجار، آتشسوزی یا حتی آسیب در زمان زلزله و بحرانهای دیگر وجود دارد. تصمیم در این سطح بههیچوجه در حیطه اختیار ما در استان آذربایجان شرقی نیست و باید در سطح وزارتخانه اتخاذ شود.
باید نشست و دید بازاری که شهرتی جهانی دارد و از لرزش زلزلههای مهیب سالهای دور در امان مانده است، سرانجام مغلوب لولههای گاز شهری خواهد شد؟