روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان، شهرام شفیعی روز سه شنبه در نشست کارگروه تولیدات گیاهی سازمان با اشاره به تداوم خرید تضمینی گندم در استان، گفت: اکنون در فصل برداشت غلات قرار داریم و تا امروز ۷۱ مرکز خرید فعال در سطح استان راهاندازی شده است.
وی با اشاره به مبارزه گسترده با آفات غلات، افزود: مبارزه با آفت سِن گندم در سال جاری در سطح ۸۵ هزار هکتار از اراضی استان انجام شده است.
وی با تأکید بر اهمیت توسعه کشتهای بومی و اقتصادی، از آغاز طرح ساماندهی و توسعه سماقستانها در شهرستانهای سماقخیز خداآفرین، هوراند و کلیبر نیز خبر داد و گفت: کیفیت بالای سماق جنگلی هوراند و استفاده از ارقام باکیفیت، بستر مناسبی برای توسعه این محصول فراهم کرده است.
شفیعی اظهار کرد: سماق، محصولی کم آب بر و جز محصولات توصیه شده در اصلاح الگوی کشت بوده و سهولت داشت، برداشت و بازاررسانی، وجود تقاضای قابل توجه در بازارهای داخلی و خارجی، پتانسیل ارزآوری مطلوب و ایجاد اشتغال از جمله مزایای کشت آن است.
وی با بیان اینکه سماق تولیدی آذربایجان شرقی از لحاظ کیفی دارای موقعیت برتر در کشور است از عقد قرارداد با ۲ شرکت فعال در زمینه تولید نهال کشت بافتی خبر داد و افزود: باید از ظرفیت اراضی و منابع طبیعی برای توسعه کشت سماق بهره گرفت و این کار، نیازمند واگذاری هدفمند زمین و حمایت کارشناسی است.
وی اظهار کرد: درجریان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، بخش کشاورزی بار دیگر ثابت کرد که صرفا فعالیت در این بخش یک فعالیت اقتصادی نیست، بلکه رکن اصلی امنیت، ثبات و استقلال ملی به شمار میآید.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه تولید بخش کشاورزی در دوران جنگ متوقف نشد و با تلاش کمنظیر کشاورزان، دامداران، اصناف و شبکههای تأمین، نیازهای مردم به موقع تأمین شد، افزود: این استمرار تولید و ثبات در بازار جای قدردانی ویژه دارد و باید از همه تولیدکنندگان، کشاورزان، بهرهبرداران و فعالان این عرصه بهویژه در آذربایجان شرقی تشکر کنیم.
وی با اشاره به اهمیت بهرهوری در بخش کشاورزی، تصریح کرد: نظام مهندسی کشاورزی، مراکز تحقیقاتی و شرکتهای دانشبنیان باید در مسیر ارتقای بهرهوری برنامهریزی مدون و علمی داشته باشند و از ظرفیت دانش و تجربه این نهادها در اجرای پروژههای زراعی و باغی استفاده خواهد شد.
وی به برخی چالشها در حوزه سبزی و صیفی از جمله قیمتگذاری و مدیریت برداشت سیبزمینی اشاره کرد و خواستار بازنگری در شیوههای حمایتی و بازاررسانی محصولات شد.
شفیعی بر لزوم تعامل و همافزایی همه نهادهای دخیل در زنجیره کشاورزی تأکید کرد و گفت: امروز بیش از هر زمان دیگر نیاز داریم کشاورزی را علمی، پایدار و مبتنی بر دانش روز پیش ببریم.