اخبار ویژه

امام جمعه تبریز از پروژه مهم قطعه شش آزادراه تبریز- ارومیه بازدید کرد دلیل ممنوعیت صادرات ۴۰ کالا به عراق چه بود؟ سراب و تیکمه‌داش آذربایجان‌شرقی جزو سردترین شهرهای کشور شدند جزییات مرگ دانش آموز ۱۴ ساله در مدرسه/ دانش آموز به خاطر تنبیه از سوی مدرسه صبح روز حادثه مجبور شد دور مدرسه بدود عوارض سرمایه‌ گذاری گردشگری در روستاها رایگان شد صادرات ۸۵۴ میلیون و ۳۷۴ هزار دلار کالا از گمرکات آذربایجان شرقی نصیرزاده: ایران و ترکیه می‌توانند الگوی اتحاد کشورهای منطقه باشند بازگشت تحریم‌های بین‌المللی بعد از اسنپ‌بک؛ ترکیه دارایی‌ها و حساب‌های ۲۰ شخص و ۱۸ نهاد ایرانی را بلوکه کرد پزشکیان: ما خودمان، خودمان را تحریم کرده‌ایم / آنهایی که نفت و گاز و سوخت ندارند و این منابع را می‌خرند چگونه زندگی می‌کنند؟ ما اینها را داریم و گرسنه هستیم / صرفه‌جویی ۱۰ درصدی در مصرف انرژی معادل ۱۸ میلیارد دلار است سخنگوی ناوگان الصمود: اسرائیل ۱۳ کشتی ناوگان را تصرف کرد ؛ تعدادی از فعالان حاضر در ناوگان بازداشت شده‌اند

3

توصیه‌های طب ایرانی برای بهبود کیفیت شیر مادر

  • کد خبر : 131770
  • ۱۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۵
توصیه‌های طب ایرانی برای بهبود کیفیت شیر مادر

معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اشاره به نقش تغذیه و مزاج مادران در میزان و کیفیت شیر دهی، راهکارهایی کاربردی برای برطرف کردن مشکلات شایع در دوران شیردهی ارائه کرد.

به گزارش پایگاه خبری تبریزمن به نقل از خبرگزاری مهر به نقل از وبدا، سید مهدی میرغضنفری معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت گفت: شیر مادر، ترشحات مغذی بدن برای تغذیه نوزاد است اما ممکن است برخی مادران در دوران شیردهی با کاهش شیر مواجه شوند که طب ایرانی راهکارهای مؤثری برای این مسئله دارد.

وی افزود: مادرانی که مزاج خشک دارند، غالباً دچار کاهش یا خشک شدن شیر می‌شوند که این امر به علت ویژگی‌های مزاج آن‌هاست. به گفته این متخصص طب ایرانی، مادران با مزاج گرم و خشک یا سرد و خشک معمولاً حجم شیر کمتری دارند، همان‌گونه که افراد با مزاج خشک اغلب پوست، ناخن و موی خشکی دارند و این خشکی موجب کاهش ترشح شیر می‌شود.

میرغضنفری یادآور شد: توصیه مهم طب ایرانی به مادران شیرده با مزاج خشک، مصرف خوراکی‌های رطوبت‌زا مانند کاهو، لبنیات، شیر و غذاهایی مانند آش و سوپ است. در مقابل، مادرانی که مزاج سرد و تر دارند ممکن است شیرشان رقیق و فاقد قوام کافی باشد.

این پژوهشگر طب ایرانی تصریح کرد: برای این گروه، کاهش خوردن سردی‌ها و رطوبت‌زاها مانند ماست، دوغ و سالاد توصیه می‌شود و مصرف غذاهای کم حجم اما پرانرژی مانند کباب، آب گوشت و حریره بادام باید بیشتر شود. همچنین این افراد باید روزانه ورزش کرده و حتی می‌توانند با نشستن در حمام گرم یا سونای خشک، به کمک تعریق، رطوبت اضافی بدن را دفع و غلظت شیر را افزایش دهند.

معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت گفت: برای تشخیص میزان قوام شیر مادر، می‌توان یک قطره شیر روی ناخن ریخت؛ اگر به راحتی روان شود، نشانه رقیق بودن زیاد شیر است. اگر شیر حرکتی نداشته باشد، یعنی بسیار غلیظ است و هضم آن برای نوزاد دشوار است و اگر مقدار کمی جابجا شود، قوام شیر متعادل بوده و مناسب است. همچنین در صورت ریختن شیر در لیوان، نباید اجزای آن از هم جدا شود.

میرغضنفری افزود: طعم شیر مادر رابطه مستقیمی با تغذیه مادر دارد و با مصرف خوراکی‌هایی مانند تره، پیازچه، پیاز، سیر، ترشی و خیارشور تغییر می‌کند؛ پس لازم است مادران به نوع خوراکی‌های خود توجه بیشتری داشته باشند.

این متخصص فیزیولوژی گفت: مزاج کودکان به طور طبیعی گرم است، بنابراین محیط شیردهی باید نسبتاً خنک و مطبوع باشد و در فصل گرما نباید لباس زیادی بر تن نوزاد پوشاند. همچنین نباید نوزاد بیش از حد در تماس بدن مادر باشد تا حرارت بدنش افزایش نیابد و اشتهای او کاهش پیدا نکند. استحمام نوزاد پیش از شیر دادن نیز می‌تواند سبب کاهش حرارت بدن کودک شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش، تصریح کرد: مشکلات گوارشی مادر مانند نفخ‌، باعث افزایش رطوبت شیر می‌شود، از این رو مادرانی که دچار این مشکلات هستند باید مصرف لبنیات، سالاد و هندوانه را کاهش داده و فعالیت بدنی و ورزش داشته باشند. ماساژ ناحیه بالای شکم نوزاد با روغن بابونه نیز در بهبود رفلاکس معده کودک مؤثر است.

لینک کوتاه : https://tabrizeman.ir/?p=131770

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.