به گزارش تبریزمن، یعقوب هوشیار روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: از این میزان اوراق مشارکت ۲۵ هزار و ۵۰۰ ریال برای اجرای طرح قطارشهری و ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای توسعه ناوگان اتوبوسرانی این شهر اختصاص یافته است.
وی اظهار کرد: انتشار اوراق مشارکت شهرداری تبریز نقش بسزایی در سرعت بخشی به عملیات اجرایی خطوط قطارشهری و توسعه و به روزرسانی ناوگان مدرن اتوبوسرانی این شهر دارد.
شهردار تبریز گفت: این اوراق با عاملیت و ضمانت بانک شهر و با نرخ سود علیالحساب ۲۳ درصد، دارای سر رسید چهار ساله، معاف از مالیات و با پرداخت سود هر سه ماه یک بار به خریداران عرضه شد.
هوشیار، ادامه داد: فرایند اختصاص و عرضه این اوراق از ۲۸ اسفند سال گذشته آغاز شد و پس از انجام مراحل قانونی، ۱۴ تا ۲۶ مرداد امسال در شعب منتخب بانک شهر انجام شد و در بازه ۱۰ روز، تمامی اوراق عرضه شده به فروش رسید.
وی با بیان اینکه این منابع مالی علاوه بر ارتقای کیفیت خدماترسانی به شهروندان، سهم چشمگیری در کاهش آلودگی هوا و ترافیک شهری ایفا می کند، یادآور شد: تلاش می شود با پشتوانه این منابع مالی مراحل اجرای خطوط قطارشهری و توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی مدرن تبریز شتاب بگیرد.
قطارشهری تبریز در پنج خط (چهار خط اصلی و یک خط حومهای) به طول کلی ۱۰۰ کیلومتر طراحی شده و خط یک در حال خدمات دهی است.
خط۲ قطارشهری تبریز شامل ۲۰ ایستگاه است که از محدوده زمینهای قراملک تبریز (کارخانه کود آلی) شروع و با عبور از خیابان وحدت و میدان قراملک (اولین ایستگاه) و زیر خیابان های آخونی و قدس در ایستگاه میدان کهن (محققی سابق) از طریق ایستگاه تبادلی با خط۱ مرتبط می شود و از طریق میدان دانشسرا، وارد خیابان عباسی شده و ضمن عبور از میدان شهید فهمیده باغمیشه به سمت شهرک نصر، مرزداران، دانشگاه آزاد، نمایشگاه بین المللی در نهایت در میدان بسیج خاتمه مییابد.
اجرای خط۲ قطارشهری تبریز از سال ۹۰ آغاز شده و از سوی قرارگاه خاتم الانبیا در حال اجرا بوده و در طرح توسعه این خط، گذر از منطقه خاوران و اتصال به ایستگاه راهآهن تبریز- میانه در نظر گرفته شده است.
فاز اول این خط از منطقه قراملک آغاز شده و تا ایستگاه دانشسرا به طول ۱۰ کیلومتر در حال اجراست.