1

قانون هوش مصنوعی مشکلات حوزه حکمرانی داده‌ها را حل می کند

  • کد خبر : 111703
  • ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۶
قانون هوش مصنوعی مشکلات حوزه حکمرانی داده‌ها را حل می کند

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی گفت: کمیسیون صنایع در حال بررسی طرح قانون هوش مصنوعی برای حل چالش‌های دسترسی به داده‌های کلان است.

به گزارش تبریزمن به نقل از خبرگزاری مهر، بابک نگاهداری در آیین افتتاحیه فروم حکمرانی و قانون‌گذاری اینوتکس، برگزاری این رویداد را حاصل تلاش مرکز نوآوری و خانه خلاق قوه مقننه دانست و گفت: مرکز نوآوری، سفیر ورود نوآوری به مجلس است تا این مفهوم را وارد فضای حکمرانی کند. در همین راستا، تاکنون بیش از ۸۰ رویداد توسط مرکز نوآوری و خانه خلاق مجلس شورای اسلامی برگزار شده تا از ظرفیت‌های نوآوری و فناوری به‌طور حداکثری در فضای قانون‌گذاری و حکمرانی کشور بهره‌برداری شود.

وی با اشاره به تحولات فناورانه جهانی ناشی از ظهور فناوری‌هایی همچون هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء اظهار کرد: این فناوری‌ها جوامع را به سمتی سوق داده‌اند که تقریباً همه مسائل به دانش‌بنیان، فناورانه و نوآورانه تبدیل شده‌اند. در این میان، نقش حکمرانی، هدایت جامعه به سوی نوآوری و فناوری است؛ چرا که حکمرانی موفق، الزاماً باید جهت‌گیری دانش‌بنیان داشته باشد. از همین رو، حضور نهادهایی مانند معاونت علمی ریاست‌جمهوری در قالب اینوتکس و مرکز نوآوری قوه مقننه در این حوزه، حاصل درکی است که از الزامات حکمرانی در دنیای امروز دارند.

نگاهداری با تأکید بر اینکه حرکت به سوی نوآوری و فناوری در شرایط فعلی، یک الزام است نه یک انتخاب، خاطرنشان کرد: در این مسیر باید هر مانعی را از میان برداشت، وگرنه نمی‌توان به حکمرانی مؤثر در شرایط موجود دست یافت. مرکز پژوهش‌های مجلس، به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین مراکز پژوهشی و اندیشکده‌های حکمرانی کشور، در مرکز این میدان ایستاده تا با ایجاد هم‌افزایی، به سمت بهینه‌سازی نظام حکمرانی و قانون‌گذاری حرکت کند.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه تحقق این هدف اضلاعی دارد، این اضلاع را شامل «صاحبان دانش»، «دانشگاه‌ها» و «صاحبان راه‌حل‌های خلاق و فناورانه» دانست و افزود: از یک‌سو با نمایندگان مجلس و نظام حکمرانی به‌عنوان صاحبان مسئله، و از سوی دیگر با دانشگاه‌ها به‌عنوان صاحبان دانش در ارتباط هستیم. توان گردآوری ظرفیت این اضلاع را داریم تا زیست‌بوم واقعی نوآوری شکل گیرد.

وی هدف اصلی بخش حکمرانی را حل مسائل کشور عنوان کرد و گفت: اگر قانونی تصویب کنیم یا سیاستی وضع شود ولی مسئله‌ای از کشور حل نشود، به هدف نهایی نرسیده‌ایم. باید در نظر داشت که مسائل جامعه امروز پیچیده شده و ابعاد گوناگونی یافته است و بدون نوآوری و خلاقیت، توان حل آن‌ها را نخواهیم داشت. هر مانعی که در این مسیر وجود دارد باید برداشته شود و اگر فرهنگ سازمانی، مانع نوآوری است، باید به سمت تثبیت فناوری گام برداریم.

نگاهداری با تأکید مجدد بر اینکه بروکراسی سنتی توان هدایت تحولات نوآورانه را ندارد، یادآور شد: حتماً نیاز به مشارکت بخش خصوصی، اندیشکده‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان داریم و باید مسیر را برای آن‌ها باز کنیم. حتی اگر مقاومت‌هایی وجود داشته باشد، باید فرهنگ سازمانی را تغییر دهیم.

وی همچنین بر ضرورت تقویت بخش خصوصی تأکید کرد و گفت: اگر مخالفانی در ساختار مدیریتی مانع توسعه نوآوری، فناوری و ارتقای شفافیت می‌شوند، ما باید در کنار نوآوران بایستیم. باید در جبهه شفافیت و فناوری قرار بگیریم تا حکمرانی نوآورانه را به سمت حکمرانی دانش‌بنیان سوق دهیم.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی افزود: ما در مرکز پژوهش‌ها با تمام توان در این چهار سال تلاش کرده‌ایم این مسیر را از طریق ایجاد ارتباطات گسترده باز کنیم.

وی در ادامه با اشاره به اقدامات مرکز پژوهش‌های مجلس در تدوین و تهیه طرح قانون هوش مصنوعی، گفت: پیش‌نویس این قانون که اکنون در کمیسیون صنایع در حال پیگیری است، با همکاری نمایندگان مجلس تهیه شده و امیدواریم تصویب آن، زمینه‌ساز رفع بسیاری از نیازهای حکمرانی در حوزه دسترسی به بانک‌های داده‌های بزرگ و شفاف شود.

نگاهداری خاطرنشان کرد: ما در مرکز پژوهش‌ها، پروژه‌ای را با عنوان «تصویر ایران آینده» در قالب هم‌آفرینی در دستور کار قرار داده‌ایم؛ چرا که یکی از الزامات نوسازی حکمرانی، ترسیم آینده کشور است. بدون تحول در حکمرانی سنتی و حرکت به سمت حکمرانی نوین، دستیابی به آینده‌ای موفق ممکن نخواهد بود. ما در مجلس در تلاشیم تا این نهاد را از شکل سنتی به سمت مجلسی نوین سوق دهیم.

وی در پایان، ایجاد مؤسسه افکارسنجی ملت را یکی از اقدامات در راستای این تحول دانست و گفت: با مذاکراتی که با ریاست مجلس انجام شد و تلاش‌هایی که در این چهار سال صورت گرفت، نگاه مثبتی به مراکز وابسته به مجلس، از جمله مؤسسه افکارسنجی وجود دارد و مقرر شده است این مراکز به‌صورت مستقل، ذیل مجلس فعالیت کنند.

لینک کوتاه : https://tabrizeman.ir/?p=111703
  • ارسال توسط :
  • 5 بازدید
  • دیدگاه‌ها برای قانون هوش مصنوعی مشکلات حوزه حکمرانی داده‌ها را حل می کند بسته هستند

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.