به گزارش پایگاه خبری تبریزمن به نقل از خبرگزاری مهر به نقل از خانه ملت، سلمان اسحاقی، در تشریح نشست روز گذشته (یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از حضور معاون بهداشت وزارت بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو برای ارائه گزارش در مورد کمبود واکسن به ویژه واکسن پنتاوالان، داروی ضد سل و شیرخشک و بررسی آخرین وضعیت بیماریهای آنفلوانزا در کشور خبر داد.
وی با بیان اینکه واکسنهای پنتاوالان و روتاویروس از سال ۱۳۹۳ به برنامه واکسیناسیون کشوری اضافه شدهاند، گفت: تأمین این واکسنها بر عهده دو شرکت… است اما این دو شرکت در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ به وظایف خود به درستی عمل نکردهاند و کمیسیون بهداشت هشدار داده که در صورت تکرار این روند در سال ۱۴۰۴، از دادستان کل کشور به عنوان مدعیالعموم خواهد خواست که به موضوع ورود کرده و با این شرکتها برخورد قضائی صورت گیرد.
وی تصریح کرد: این دو شرکت نباید موجب تصور مصونیت از پاسخگویی شوند زیرا سلامت مردم در اولویت قرار دارد و تکالیف قانونی باید به طور کامل اجرا شود.
اسحاقی یادآور شد: البته بر اساس اظهارات رئیس سازمان غذا و دارو از ابتدای هفته آینده واکسن پنتاوالان در تمامی مراکز بهداشت کشور موجود خواهد بود؛ در صورتی که یک سری از واکسنها به موقع وارد کشور نشود با مشکلات زیادی مواجه خواهیم شد و بسیار ضروری است که واکسنها در زمان مناسب تأمین شود؛ به عنوان مثال اگر واکسن ضد سل در زمان مناسب وارد کشور نشود مرگ و میرها افزایش خواهد یافت.
وی ادامه داد: در نشست روز گذشته کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، وضعیت بیماری کرونا در کشور مورد بررسی قرار گرفت و به گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت، کرونا اکنون در کشور بومی شده و موارد ابتلاء بسیار محدود است و گونه جدید ویروس نه به بستری در بخشهای ویژه نیاز دارد و نه منجر به مرگ و میر میشود با این حال، رعایت اصول بهداشتی و مراقبتهای لازم همچنان ضروری است.
اسحاقی با اشاره به اینکه ۵ کارخانه داخلی تولید شیرخشک فعال هستند اما تنها ۳ کارخانه به شکل اصولی فعالیت میکنند، گفت: با وجود کاهش نرخ موالید و افزایش ظرفیت تولید، کشور همچنان با کمبود شیرخشک مواجه است و در این جلسه مقرر شد سازمان غذا و دارو بازنگری جدی در تخصیص شیرخشک انجام دهد.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: پیشنهاد کمیسیون این است که یارانه شیرخشک مستقیماً به حساب سرپرست خانوار واریز شود و سازمان غذا و دارو مکلف شد سازوکار این مهم را فراهم کند.
وی تأکید کرد: استفاده نکردن از شیرمادر، هم برای کودک و هم برای مادر آسیبزاست و آمارها نشان میدهد که تغذیه نوزاد با شیر خشک، احتمال ابتلاء به بیماریهای گوارشی را افزایش میدهد و در مادر نیز میتواند ریسک ابتلاء به سرطان سینه را افزایش دهید، بر همین اساس، حمایت از تغذیه طبیعی نوزادان باید به عنوان سیاست بهداشتی جدی دنبال شود.
اسحاقی یادآور شد: با توجه به نزدیک شدن ایام اربعین، سازمان غذا و دارو خواستار همکاری بیشتر شرکتهای پتروشیمی برای تأمین مواد اولیه تولید واکسنها و سرمها شد در این رابطه در پیک مصرف دارویی ایام اربعین، کشور باید آمادگی کامل داشته باشد تا با کمبود مواجه نشود.
وی نسبت به مشاهده پشه «آئدس» در منطقه چابهار هشدار داد و گفت: این گونه مهاجم، پس از ورود به یک منطقه قابل حذف نیست و تهدید جدی برای سلامت عمومی محسوب میشود بنابراین بهداشت محیط باید با حساسیت و نظارت دقیق نسبت به کنترل و پیشگیری از گسترش آن اقدام کند.