3

عکس | سلاح ترسناک جنگنده «جی ۱۰»

  • کد خبر : 125690
  • ۱۴ تیر ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۱
عکس | سلاح ترسناک جنگنده «جی ۱۰»

موشک PL-۱۵ که توسط آکادمی موشک‌های هوابرد چین (CAMA) توسعه یافته، یک موشک هوا به هوای دوربرد با هدایت راداری فعال است که برای نابودی اهداف در فواصل بسیار دور طراحی شده است.

به گزارش خبرآنلاین، به نقل از گجت‌نیوز، در دنیای نبردهای هوایی مدرن، پیروزی دیگر از آن جنگنده‌ای نیست که سریع‌تر پرواز می‌کند یا بهتر مانور می‌دهد؛ بلکه از آن کسی است که می‌تواند دشمن را از فاصله‌ای دورتر ببیند، زودتر شلیک کند و اولین ضربه مهلک را وارد آورد. در قلب این دکترین، سلاحی به نام موشک‌های هوا به هوای فراتر از میدان دید (BVR) قرار دارد و موشک PL-۱۵ جنگنده جی ۱۰ و سایر جنگنده‌های چینی، پاسخی قاطع و بسیار نگران‌کننده از سوی پکن به چندین دهه برتری غرب در این حوزه است. این موشک دوربرد و مافوق صوت، که به تازگی اولین آزمون واقعی خود را در درگیری‌های مرزی میان هند و پاکستان تجربه کرده، به موضوع داغ بحث‌های نظامی در سراسر جهان تبدیل شده است.

آنچه موشک PL-۱۵ را به یک سلاح بسیار خطرناک تبدیل می‌کند، ترکیب دو فناوری کلیدی و پیشرفته زیر است. 

موتور راکتی دو پالس (Dual-Pulse Rocket Motor): برخلاف بسیاری از موشک‌های سنتی که پس از شلیک و اتمام سوخت اولیه، باقی مسیر را با انرژی جنبشی خود طی می‌کنند و به تدریج سرعت و انرژی خود را از دست می‌دهند، PL-۱۵ از یک موتور دو مرحله‌ای بهره می‌برد. پالس اول، موشک را با سرعتی بیش از ۵ ماخ به سمت هدف پرتاب می‌کند. در فاز نهایی حمله و زمانی که موشک به هدف نزدیک شده و ممکن است هدف در حال اجرای مانورهای گریز باشد، پالس دوم موتور فعال شده و با تزریق انرژی و شتاب مجدد، شانس گریز را از هدف سلب می‌کند. این ویژگی که به آن سینماتیک فاز پایانی (Endgame Kinematics) برتر می‌بخشد، کشندگی موشک را به شدت افزایش می‌دهد.
جستجوگر راداری AESA: این موشک به یک جستجوگر راداری پیشرفته از نوع آرایه فازی فعال (AESA) مجهز است. این نوع رادار که در جنگنده‌های نسل جدید نیز به کار می‌رود، به موشک اجازه می‌دهد تا اهداف را با دقت بسیار بالاتری رهگیری کند، در برابر جنگ الکترونیک و پارازیت‌های (Jamming) دشمن مقاومت بسیار بیشتری داشته باشد و حتی اهداف با سطح مقطع راداری پایین مانند جنگنده‌های رادارگریز را نیز بهتر شناسایی کند.

این موشک با بردی که برای نسخه اصلی و مورد استفاده ارتش چین بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ کیلومتر تخمین زده می‌شود، به جنگنده‌هایی مانند J-۱۰C یا J-۱۶ و J-۲۰ این توانایی را می‌دهد که ناوگان هوایی دشمن را از فاصله‌ای بسیار ایمن و خارج از برد موشک‌های آن‌ها، هدف قرار دهند.

درگیری‌های هوایی که اخیرا میان هند و پاکستان رخ داد، به اولین میدان آزمایش واقعی برای موشک PL-۱۵ جنگنده جی ۱۰ تبدیل شد و موجی از ادعاها و تحلیل‌های متناقض را به همراه داشت. منابع پاکستانی ادعا کردند که یک جنگنده J-۱۰C نیروی هوایی این کشور موفق شده است با شلیک یک موشک PL-۱۵، یک جنگنده داسو رافال هندی را از فاصله رکوردشکن ۱۸۲ کیلومتری سرنگون کند. اگر این ادعا صحت داشته باشد، به این معناست که چین نسخه اصلی و دوربرد PL-۱۵ را در اختیار پاکستان قرار داده و این موشک توانسته بر یکی از پیشرفته‌ترین جنگنده‌های غربی مجهز به سامانه‌های جنگ الکترونیک قدرتمند غلبه کند.

۵۸۵۸

لینک کوتاه : https://tabrizeman.ir/?p=125690

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.