به گزارش تبریزمن ،فرگل صحاف، با اشاره به سیاستهای توانمندسازی سازمان بهزیستی، گفت: هدف اصلی ما از خدمات توانبخشی، ارتقاء سطح استقلال معلولان در جنبههای مختلف جسمی، ذهنی، روانی و اجتماعی است. در حال حاضر، ۴۳۱۹ نفر از خدمات مراکز روزانه بهرهمند میشوند و به ۳۹۰۲ نفر یارانه دولتی پرداخت میگردد.
وی با اشاره به یارانههای پرداختی افزود: میزان یارانه روزانه برای خدمات متنوع از جمله مراکز اوتیسم، کارگاههای حمایتی و مراکز درجه یک و دو بین ۴۴۵ هزار تا ۵۴۰ هزار تومان است.
او ادامه داد: در سال جاری، بیش از ۳۹ هزار قلم وسیله کمک توانبخشی با اعتباری معادل ۲۲۰ میلیارد ریال تهیه شده است که نسبت به سال گذشته ۵ درصد رشد داشتهایم. همچنین، برای خدمات دندانپزشکی و توانبخشی ۹۶۳ نفر از حمایتها بهرهمند شدند که هزینهای بالغ بر ۳۰ میلیارد ریال در پی داشت.
مدیرکل بهزیستی استان با ارائه تصویری جامع از وضعیت استان در مقایسه با کشور، گفت: در حال حاضر، استان ما با ۷۲۳ نیروی رسمی، ۲.۱ درصد از کل پرسنل کشوری را در اختیار دارد. همچنین، تعداد خانوارهای تحت پوشش به ۲۶۵ هزار و ۱۰۵ خانوار رسیده که ۵.۳ درصد از سهم کشور را شامل میشود.
وی افزود: از نظر پوشش معلولان، ۸۷ هزار و ۹۳۱ نفر تحت حمایت قرار دارند که ۵.۵ درصد از کل کشور است. تعداد زنان سرپرست خانوار نیز به ۲۹ هزار و ۵۷۶ نفر رسیده و با سهم ۹.۸ درصدی در رتبه بالای کشور قرار داریم.
صحاف با اشاره به حمایتهای آموزشی بهزیستی ادامه داد: ۲۶۸۰ دانشجو و ۶۹۱۸ دانشآموز در حال حاضر تحت حمایت سازمان بهزیستی استان هستند که به ترتیب سهم ۱۱.۴ و ۴.۱ درصدی از آمار کشوری دارند.
وی با اشاره به نقش اساسی دفتر مشارکتهای مردمی در تحقق اهداف سازمان، گفت: در سال ۱۴۰۳ بالغ بر ۳۲۲ میلیارد تومان کمکهای مردمی به صورت نقدی، غیرنقدی و خدماتی جذب شده است.
او افزود: برگزاری پویشها، استفاده از ظرفیت فضای مجازی و اجرای برنامههای فرهنگی و تبلیغاتی، زمینهساز جذب خیرین جدید و افزایش اعتماد عمومی شده است. در کنار اعتبارات دولتی، فرهنگ والای نوعدوستی مردم استان، نقش بیبدیلی در تحقق این آمار ایفا کرده است.
مدیرکل بهزیستی استان با بیان اینکه آذربایجانشرقی یکی از پیشتازان خصوصیسازی خدمات اجتماعی است، گفت: در حال حاضر، ۶۵۶ مرکز غیردولتی با اشتغالزایی برای ۳ هزار نفر در حال فعالیتاند که نهتنها باری از دوش دولت برداشتهاند، بلکه خدماترسانی به جامعه هدف را کیفیتر و مردمیتر کردهاند.
صحاف در ادامه به آمار مراکز اورژانس اجتماعی اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۳، میزان پذیرش در بسیاری از مراکز افزایش یافته است؛ بهعنوان نمونه، خانه سلامت ۲۹ نفر، خانه تلاش ۱۵ نفر، خانه امن ۸۴ نفر، کودکان کار و خیابانی ۲۸۰ نفر، مرکز مهر ۷۱ نفر، مرکز راه نوین ۵۰ نفر و افراد دارای ملال جنسیتی ۴۰ نفر پذیرش شدهاند.
وی با اشاره به برنامههای توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار، گفت: در سال جاری، به ۲۶ هزار و ۱۶۰ خانوار زن سرپرست مستمری ماهیانه و به ۵۱۱۵ خانوار نیز کمکهزینه نگهداری فرزندان یتیم پرداخت شده است.
او ادامه داد: ۶۱۵ نفر از این بانوان توانمند شدهاند که شامل ۲۴۸ نفر از طریق ازدواج، ۱۱۸ نفر با اشتغال فردی و ۲۵۹ نفر از طریق دریافت مستمری از سایر نهادها بوده است.
صحاف با بیان چهار راهبرد اصلی بهزیستی در حوزه امور کودکان گفت: افزایش نظارت بر مراکز نگهداری، تقویت تیمهای مراقبتی، حمایت از فرزندان مستقل و تسریع ورود کودکان به خانوادههای جایگزین در دستور کار جدی ماست.
وی افزود: فرزندان مستقل تحت حمایت سازمان از آموزشهای مهارت زندگی و فنیحرفهای بهرهمند میشوند. برای آنها جشن رهسپاری، حمایت تحصیلی و آموزش عالی، و همچنین پرداخت کمکهزینه استقلال، ازدواج و اشتغال در نظر گرفته شده است.
مدیرکل بهزیستی استان، به اقدامات پیشگیرانه در زمینه معلولیت اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۲، برای ۱۴ هزار و ۵۴۶ نفر کمیسیون پزشکی تشخیص شدت معلولیت برگزار کردیم. همچنین ۱۶۲ هزار کودک غربالگری تنبلی چشم شدند که ۲ هزار نفر نیازمند درمان شناسایی شدند.
وی افزود: بیش از ۴۱ هزار نوزاد نیز تحت غربالگری شنوایی قرار گرفتند. همچنین، برای پیشگیری از تولد نوزادان دارای اختلالات ژنتیکی، ۸۳۳۰ مورد آزمایش ژنتیک انجام شده که در یک مرکز دولتی و ۷ مرکز غیردولتی انجام شده است.