به گزارش آژانس خبری تبریزمن به نقل از ایسنا نتایج رتبهبندی دانشگاههای جهان اسلام(ISC)، در سال ۲۰۲۰ انتشار یافته و ۴۶ دانشگاه از ایران در میان ۲۸۲ دانشگاه از ۲۶ کشور اسلامی در لیست مربوطه حضور دارند که دانشگاه تبریز یکی از آنها است.
براساس این رتبهبندی، دانشگاه تبریز رتبه ۷۵-۵۱ جهان اسلام و رتبه نهم را در بین دانشگاه های ایران بهدست آورده است.
در رتبه بندی دانشگاههای جهان اسلام(ISC)، دانشگاههایی مورد بررسی قرار میگیرند که حداقل ۸۰۰ مدرک در سالهای ۲۰۱۸-۲۰۱۶ در پایگاه وب آو ساینس ( WoS ) به ثبت رسانیده باشند؛ مهمترین شاخص و معیار رتبه بندی دانشگاهها نیز بر اساس پژوهش (با وزن ۶۰ درصد)، نوآوری (با وزن ۱۵ درصد)، آموزش (با وزن ۱۰ درصد) و فعالیتهای بینالمللی (با وزن ۱۵ درصد) در نظر گرفته شده است.
براساس ماموریتهای دانشگاهها، تعداد ۲۴ دانشگاه جامع کشور در این رتبه بندی حضور دارند. دانشگاههای جامع حاضر در این رتبه بندی عبارت از “دانشگاه تهران، تربیت مدرس، فردوسی مشهد، شهید بهشتی، شیراز، تبریز، گیلان، اصفهان، یزد، کاشان، بوعلی سینا، رازی، سمنان، شهید باهنر کرمان، شهید چمران اهواز، کردستان، مازندران، ارومیه، یاسوج، الزهرا، بین المللی امام خمینی، شاهد، شهرکرد و محقق اردبیلی” است.
به نقل از روابط عمومی دانشگاه تبریز، از میان دانشگاههای ۵۷ کشور اسلامی، در مجموع ۲۸۲ دانشگاه از ۲۶ کشور در این نظام رتبه بندی حضور دارند و ۱۰ دانشگاه برتر حاضر در این رتبه بندی از کشورهای عربستان، ترکیه، ایران، مالزی، قطر و مصر بوده و در این ارتباط نیز بیشترین تعداد حضور دانشگاهها متعلق به کشورهای ترکیه، ایران و مالزی است که به ترتیب ۸۰، ۴۶ و ۲۲ دانشگاه در این رتبهبندی قرار دارند.
دانشگاه تبریز در سال های اخیر در بسیاری از شاخصها و موضوعات در رنکینگهای بین المللی در بین دانشگاههای برتر دنیا بوده که از جمله این افتخارات میتوان به صعود شش پلهای این دانشگاه در برنامه ملی ارتقای دانشگاههای منتخب به تراز بین المللی، کسب رتبه دوم دانشگاههای جامع ایران و رتبه ۶۰۱ تا ۸۰۰ جهانی از نظر شاخصهای آموزشی، استنادی و بینالمللی بر اساس نظام رتبه بندی جهانی تایمز ۲۰۲۱، درخشش مجدد دانشگاه تبریز در نظام رتبه بندی شانگهای ۲۰۲۰ در حوزههای موضوعی مختلف و… اشاره کرد.