به گزارش تبریزمن به نقل از ایسنا معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردبیل اظهار کرد: کار ثبت پل فیروزآباد به عنوان نخستین اثر معماری صنعتی استان اردبیل در فهرست آثار ملی به اتمام رسید.
وی ادامه داد : پل فیروزآباد در سال ۱۳۱۲ هجری شمسی با مشارکت مهندسان اتریشی و ایتالیایی بر روی رودخانه “گیوی چای” در بخش فیروز آباد شهرستان کوثر احداث شده است و در حال حاضر این پل از آثار تاریخی منحصربه فرد شهرستان کوثر محسوب میشود.»
کریم لطفی افزود : این پل ۲۰متر طول، ۱۵ متر ارتفاع و پنج متر عرض دارد و با یک دهانه قوس بیضی شکل که با دو هلال بزرگ و کوچک دو صخره سنگی بزرگ را به هم متصل می کند.
وی تصریح کرد: پل فیروزآباد با مصالح بتن خام اجرا شده است و اگرچه هیچگونه میلگردی در سازه آن به کار نرفته است، اما جزو سازههای صنعتی مستحکم کشور به شمار میرود.
لطفی اضافه کرد: ظاهرا این پل با هدف بهرهبرداری نظامی و انتقال سریع اداوت جنگی به مرزهای شوروی سابق ساخته شده است و از لحاظ فرم و مصالح، این پل با پلهای سنتی ایران متفاوت است و به سبک پل های اروپایی ساخته شده است .
معاون میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اردبیل عنوان کرد: احداث به دوره پهلوی اول برمی گردد و جزو اولین سازههای صنعتی کشور به شمار میرود که از لحاظ مصالح با مصالح سنتی ساخت پلهای ایران مطابقت ندارد.
لطفی ادامه داد: ساخت این پل چهار سال طول کشیده است و در حال حاضر نیز قابل استفاده است و از سال ۱۳۸۸ به بعد طی چند مرحله توسط ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اردبیل مرمت شده است.