به گزارش تبریزمن به نقل از ایرنا، بر اساس گزارشات مردمی و مشاهدات میدانی، تردد خودروهای غیربومی در خیابان های اصلی و فرعی تبریز و بی توجهی به محدودیت های کرونایی از سوی مسافران استان های همجوار، زمینه اوج گرفتن مجدد بیماری در آذربایجان شرقی را افزایش داده است.
تصمیم مسوولان کشوری مبنی بر اعمال محدودیت و ممنوعیت ورود خودرو با پلاک غیر بومی به استانهای گیلان، مازندران، گلستان و شهرهای مشهد، اصفهان، شیراز، بندرعباس، بوشهر، جزایر قشم و کیش، اقدام مفید و موثری بود اما در این تصمیم مهم کلانشهر تبریز به عنوان یکی از کلانشهرهای گردشگرپذیر به خصوص گردشگری سلامت و اقتصادی از قلم افتاده است و تردد خودروها با پلاک های غیربومی در نقاط شلوغ و پر رفت و آمد شهر، زنگ خطر برای استان و خود مسافران است.
در روزهای اخیر مشاهده خودروهای غیربومی در کلانشهر تبریز نسبت به هفته های قبل بیشتر شده و کنترل این امر حساسیت مسوولان استانی و کشوری را می طلبد تا از نواخته شدن ناقوس کرونای انگلیسی و اوج گرفتن کرونا جلوگیری شود.
انتشار برخی اخبار مانند اعلام خبر پیش فروش بلیط های قطار و تبلیغات آژانس های مسافرتی با قیمت های ارزان از دیگر تهدیدهایی هستند که در این روزها جامعه و افراد را تهدید می کند و آنها را به دامن کرونا سوق می دهد.
خودروهای شهرهای نارنجی و قرمز استان های دیگر حق تردد در تبریز را ندارند
فرماندار شهرستان تبریز در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: اکنون تبریز در وضعیت زرد کرونایی قرار دارد و بر اساس دستورالعمل های ستاد ملی کرونا دستورالعمل شهرهای زرد مشخص شده است.
بهروز مهدوی اظهار کرد: برخی شهرهای استان های دیگر که نارنجی یا قرمز هستند باید دستورالعمل ها را رعایت کرده و مانع خروج خودروها با پلاک بومی از این نوع شهرها شوند تا بیماری به طرف پیک چهارم حرکت نکند. برخی شهرهای استان های دیگر که نارنجی یا قرمز هستند باید دستورالعمل ها را رعایت کرده و مانع خروج خودروها با پلاک بومی از این شهرها شوند تا بیماری به طرف پیک چهارم حرکت نکند.
وی افزود: شهرها بر اساس وضعیت های قرمز، نارنجی، زرد و آبی تقسیم بندی شده اند که تبریز اکنون وضعیت زرد دارد ولی اگر مردم رعایت نکنند تبدیل به نارنجی شده و محدودیت ها افزایش می یابد، برعکس اگر به پروتکل های بهداشتی پایبند باشند به وضعیت آبی برمی گردیم.
وی ادامه داد: اگر مردم تا پایان سال بهداشت را را رعایت و زمان را مدیریت کنند و از ازدحام در مکان سربسته خودداری کنند می توانیم از تهدیدات کرونایی عبور کنیم.
فرماندار شهرستان تبریز تاکید کرد: مردم از خرید و تجمع در بازار اصلی و سنتی تبریز پرهیز کنند و از نزدیکترین بازارهای محلی نزدیک به منزل خود استفاده کنند.
مهدوی افزود: با ورود کرونای انگلیسی به ایران که ۳۰ برابر نوع عادی آن قدرت شیوع دارد مردم باید بیشتر رعایت کنند و افرادی که مشکوک هستند خود را ۱۴تا ۲۰ روز قرنطینه کنند.
خود مردم هم باید افرادی را که پروتکل ها را رعایت نمی کنند و از ماسک استفاده نمی کنند نهی از منکر کرده و آنها را هدایت کنند تا از این مقطع نیز با کمترین آسیب عبور کنیم.
فرماندار تبریز با یادآوری اینکه، استفاده از ماسک در اجتماع کاهش یافته است، ادامه داد: عادی انگاری در خصوص کرونا موجب کمتر شدن استفاده از ماسک شده که بسیار خطرآفرین است.
وی با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر به واقع اکنون کاربرد بیشتری دارد، تاکید کرد: خود مردم هم باید افرادی را که پروتکل ها را رعایت نمی کنند و از ماسک استفاده نمی کنند نهی از منکر کرده و آنها را هدایت کنند تا از این مقطع نیز با کمترین آسیب عبور کنیم.
مهدوی خاطر نشان کرد: مردم با عدم استفاده از ماسک به سلامت دیگران نیز بی احترامی و خطرآفرینی می کنند بر همین اساس است که امر به معروف و نهی از منکر برای حفظ سلامت همگانی ضروری است.
وی از اصناف و کسبه و ادارات خواست تا به افرادی که از ماسک استفاده نمی کنند خدمات ارایه نکنند و خود مردم نیز به آنها تذکر بدهند.
نخستین مورد کرونای انگلیسی در شهروند اهری با سابقه مسافرت به عراق مشاهده شد
رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز از شناسایی یک فرد مبتلا به کرونای انگلیسی در آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: از شهروندان انتظار می رود با حساسیت بیشتری پروتکلهای بهداشتی ابلاغی را رعایت کنند.
محمد حسین صومی اعلام کرد: با توجه به حساسیت های موجود و آمادگی های لازم در رابطه با پیشگیری از انتشار ویروس جهش یافته کرونا (کرونای انگلیسی)، یک شهروند اهری با سابقه مسافرت به کشور عراق و بازگشت به کشور در روزهای اخیر تحت بررسی و آزمایش های لازم قرار گرفت و از نظر ویروس جهش یافته کرونای انگلیسی مثبت شناخته شد.
وی گفت: این بیمار با حال عمومی خوب در منزل ایزوله شده و خانواده و کلیه افرادی که در این مدت با وی در تماس بودند تحت معاینه و آزمایش های لازم قرار گرفتند که آزمایش های اولیه آنها ( rapid ) منفی بوده است ولی بررسیهای تکمیلی همچنان ادامه دارد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز هم گفت: علائم کرونای انگلیسی، مشابه علائم کووید – ۱۹ معمولی است، اما سرعت شیوع و مرگ و میر آن بیشتر بوده و افرادی با سنین کمتر و جوانترها را درگیر میکند و توصیههای مراقبتی در مورد این بیماری هم شامل اصول مورد تاکید همیشگی “رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و شستوشو و ضدعفونی مکرر دستها” است.
دکتر غلامعلی درستی خاطرنشان کرد: استفاده از یک ماسک جراحی و یک ماسک پارچهای و یا استفاده از یک ماسک «ان – ۹۵» هم در مورد ویروس انگلیسی و هم در مورد ویروس معمولی کرونا موثر است.استفاده از یک ماسک جراحی و یک ماسک پارچهای و یا استفاده از یک ماسک «ان – ۹۵» هم در مورد ویروس انگلیسی و هم در مورد ویروس معمولی کرونا موثر است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به آغاز دور دوم واکسیناسیون در آذربایجان شرقی همزمان با سراسر کشور گفت: کادر آزمایشگاههای کرونا در دور دوم واکسینه میشوند و نتایج اولین دوره تزریق نیز حدود سه هفته بعد از تزریق با اخذ آنتیبادی از خون داوطلبان که شامل کادر آی سییو های کرونا بود، مشخص میشود.
وی با تشریح آخرین وضعیت کرونایی آذربایجان شرقی از ثابت و پایدار بودن شرایط در این استان در طول یک ماه گذشته خبر داد و گفت: طی هفتههای گذشته افزایش جزیی در تعداد مراجعان سرپایی داشتیم.
وی با اشاره به اینکه میانگین فوتیهای روزانه کرونا در استان سه تا چهار نفر است، افزود: تعداد موارد جدید شناسایی شده نیز کمتر از ۲۰۰ نفر در روز و تعداد بستریهای بیمارستانها کمتر از ۴۵۰ نفر است.
زنگ خطر شیوع پیک چهارم ویروس کرونا در بناب
فرماندار بناب گفت: گزارش ها حاکی از افزایش مبتلایان به ویروس کرونا در این شهرستان طی روزهای گذشته است و زنگ خطر شیوع پیک چهارم این ویروس به صدا درآمده است.
شهریار فتحی با اشاره به گذشت یک سال از شناسایی مبتلایان به ویروس کرونا در کشور اعلام کرد: امسال هم به جهت اوضاع حاکم کرونایی برنامه ها و جشن های آخر سال لغو است.
وی با تأکید بر اینکه در صورت هرگونه سهل انگاری شاهد روزهای سختی در اسفند و فروردین ماه خواهیم بود؛ خاطرنشان کرد: بر اساس اظهارات مسئولین بهداشت و درمان نوع جدید ویروس کرونا که به ویروس جهش یافته انگلیسی شهرت یافته است، قدرت بیماری زایی و سرایت به مراتب بالاتری نسبت به نوع قبلی دارد و در صورت ابتلا به آن احتمال مرگ بیمار بسیار بالاست به گونه ای که چهار نفر از ۲۱ نفر مبتلا در سطح کشور جان خود را بر اثر این بیماری از دست داده اند.
فتحی همچنین با تأکید بر ضرورت رعایت کامل پروتکل های بهداشتی از جمله فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و عدم حضور در تجمعات گفت: متأسفانه بسیاری از موارد جدید ابتلا به این ویروس ناشی از برگزاری دورهمی های خانوادگی، برنامه های جشن و عزا بوده است.
همه این موارد حاکی از آن است که کرونا هنوز در بین ما هست و با عادی انگاری، قوی تر و گسترده تر و با رعایت پروتکل های بهداشتی و رعایت محدودیت ها، ضعیف تر و کوچک تر می شود و عدم رعایت موارد اعلام شده از سوی مسوولان بهداشتی و ستاد ملی کرونا، در واقع ظلم در حق همنوعان و افراد جامعه است.