به گزارش آژانس خبری تبریزمن، ماجرای تکراری کمبود مرغ در مناطق مختلف آذربایجانشرقی همچنان برقرار است و مسئولان امر نیز مدعی هستند که مشکل کمبود مرغ در بازار وجود ندارد اما صفهای خرید مرغ در چهارراه لاله، حیدرآباد، نصفراه، باغمیشه و سایر مناطق حرف و حدیث دیگری را بیان میکند.
در واقع، مرغ که کالای اساسی و تأمینکننده اصلی پروتئین خانوادههای کمتوان مالی است تبدیل به کالای گران و کمیاب شده که برای تهیه و تامین آن باید صفهای کرونایی را تحمل کرد و یا بستههای قطعهبندی بسیار گران آن را از برخی از فروشگاهها خریداری کرد.
آن طور که برخی از شهروندان تبریزی میگویند در بازار این شهر مسئلهای به نام نظارت وجود ندارد و هر فروشندهای که بخواهد به دلخواه خود تعیین قیمت و یا کمفروشی میکند زیرا همه آنها بر این امر واقف شدهاند که هیچ نظارتی بر بازار وجود نداشته و اقدامات بازرسان و ادارات مربوطه همه صوری و نمایشی است!
▪️ارز دولتی نقطه مشترک بسیاری از التهابات در بازار کالاهای اساسی است
متاسفانه مدتی است که طبق روال ماههای پایانی سال گذشته، مجدداً عرضه مرغ در بازار تبریز در سال جدید کم شده است به طوری که در برخی مناطق، مردم برای تامین مرغ دچار مشکل بوده و مجبورند ساعتها در صف تهیه مرغ منجمد منتظر بمانند که در ایام بحران کرونا اصلاً قابل قبول نیست!
نقطه مشترک بسیاری از التهابات در بازار کالاهای اساسی، ارز ۴۲۰۰ تومانی است که قرار بود به کنترل قیمتها کمک کند اما تاکنون نتیجهای جز کمبود کالاها و نابودی منابع ارزی کشور به همراه نداشته است!
مسئولان اما همیشه یک دلیل تکراری برای صفها و گرانی مایحتاج عمومی همچون مرغ دارند و آن اینکه: نهاده نداریم، دلار گران شده و تورم رو به افزایش است.
از سوی دیگر هر بار که از مسئولان در خصوص بالا بودن قیمت اقلام پرمصرف روزانه مردم سوال میپرسیم فقط یک جواب دارند: همه چیز تحت تاثیر قانون عرضه و تقاضاست و مردم باید به تدریج خرید کنند!
در آن سوی معادله، فعالان صنعت طیور نیز علت گرانی مرغ را افزایش مولفههای تولید مانند ذرت و سویا، جوجه و اثرات آن بر روی قیمت تمام شده تولید، عدم همخوانی نرخ مصوب با قیمت تمام شده مرغ برای تولیدکنندگان، کاهش رغبت به تولید، تصمیمات جزیرهای و ممنوعیت خروج مرغ از برخی استانها عنوان میکنند!
▪️مردم را بدبین نکنید، از همه مسئولان میخواهم تا به این موضوع رسیدگی کنند!
تقریباً از اواخر سال گذشته تاکنون صفهای خرید مرغ در تبریز و سایر شهرهای آذربایجانشرقی همچنان پابرجا بوده و مسئولان نیز اعلام میکنند که مشکل مرغ تا چند روز آتی(!) حل میشود!
با وجود مشکلات عدیده تهیه مرغ در تبریز و برغم اعلام نهادهای مسئول مبنی بر کشتار روزانه ۲۳۰ تن مرغ، این ماده غذایی همچنان در برخی از شهرهای آذربایجانشرقی کمیاب است!
ماجرا تا آنجا پیش رفت که نماینده ولی فقیه در آذربایجانشرقی در ساعات پایانی سال ۹۹ با حضور در جمع مردم منتظر برای خرید مرغ در مورد علت تشکیل صفهای خرید با مردم، مسئولان و عاملان فروش گفتوگو کرد.
حجت الاسلام سیدعلی آلهاشم با حضور در جمع مردم منتظر برای خرید مرغ در منطقه حیدرآباد تبریز، وضعیت موجود و علت تشکیل صفهای طولانی و کمبود مرغ را بررسی نمود.
امام جمعه تبریز به بازدید خود از صفهای طولانی خرید مرغ در برخی مناطق تبریز پرداخت و گفت: مردم زیادی در صف مغازه مرغفروشی بودند که وقتی علت را جویا شدم گفتند که مرغ داریم، ولی چند ساعتی است که منتظر هستیم تا نماینده تعزیرات بیاید!
آل هاشم افزود: آقایان مسئول! مردم را بدبین نکنید، بنده با رئیس سازمان صمت هم صحبت کردم و از همه مسئولان میخواهم تا به این موضوع رسیدگی کنند.
▪️تشدید اقدامات نظارتی تا عادی شدن شرایط توزیع مرغ با جدیت ادامه خواهد داشت
دادستان مرکز آذربایجانشرقی از ورود جدی دستگاه قضایی به فرآیند تولید و توزیع مایحتاج عمومی مردم تبریز از جمله مرغ، در راستای صیانت از حقوق عامه خبر داد.
بابک محبوب علیلو در واکنش به تشکیل صفهای خرید مرغ و پیگیری دستگاه قضایی گفت: علیرغم اینکه دستگاه قضایی مسئولیت مستقیمی در این موضوع ندارد اما در راستای صیانت از حقوق عامه، با حساسیت و جدیت ورود پیدا کرده است.
وی به تشکیل جلسه کمیته نظارت بر فرآیند توزیع مایحتاج عمومی در دادستانی مرکز استان با حضور دستگاههای مربوطه اجرایی و نظارتی اشاره کرد و افزود: براساس یک شیوهنامه، هماهنگی بین دستگاهها ایجاد شده و اقدامات موثری در جهت نحوه توزیع اقلام ضروری از جمله مرغ و گوشت مصرفی مردم انجام گرفته است.
دادستان مرکز استان اضافه کرد: مقرر شده کشتارگاهها در ایام سال جدید برخلاف سالهای قبل به صورت کامل تعطیل نباشند تا تولید و توزیع مایحتاج عمومی مردم با مشکل روبرو نگردد.
علیلو تاکید کرد: با شناسایی مرغدارانی که قصد احتکار داشتند، به اداره تعزیرات حکومتی دستور تشکیل پرونده و برخورد قانونی داده شده و اقلام احتکار شده به قیمت مصوب بین مردم توزیع می شود و تشدید اقدامات نظارتی تا عادی شدن شرایط تولید و توزیع، با جدیت ادامه خواهد داشت.
گزارش از: شهرام صادقزاده