5

مدیر مجتمع: اجرای طرح‌های توسعه مس سونگون ۴۰ هزار نفر اشتغالزایی دارد

  • کد خبر : 45643
  • ۲۶ مهر ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۳
مدیر مجتمع: اجرای طرح‌های توسعه مس سونگون ۴۰ هزار نفر اشتغالزایی دارد
مدیر مجتمع مس سونگون ورزقان با اشاره به اشاره به سهم ۴۰۰ هزار تنی این معدن از برنامه‌ریزی انجام شده برای تولید سالانه یک میلیون تن مس کاتدی در کشور گفت: اجرای طرح‌های توسعه مس سونگون برای تحقق این مهم برای ۴۰ هزار نفر اشتغالزایی می‌کند.

به گزارش ایرنا،معبود عباس‌زاده روز سه شنبه در جلسه‌ای با حضور صنایع و شرکت‌های صنعتی توانمند آذربایجان شرقی در دانشگاه صنعتی سهند، با بیان این‌که مجتمع مس سونگون با پنج میلیارد تن ذخیره و حدود هشت درصد اکتشافات، برای ۱۰ هزار و ۵۷ نفر اشتغال مستقیم ایجاد کرده و اگر میزان اکتشافات افزایش یابد، قطعا میزان اشتغال نیز به طور چشمگیری افزایش خواهد یافت، یادآور شد: مجتع مس سونگون به عنوان بزرگترین معدن مس ایران و خاورمیانه شناخته شده و به اعتقاد متخصصان امر در ردیف پنج شش معدن اول جهان قرار دارد.

عباس‌زاده، سهم مجتمع مس سونگون از تولید یک میلیون تن مس کاتد هدف‌گذاری شده توسط شرکت ملی مس را ۴۰۰ هزار تن در سال اعلام کرد و افزود: در حال حاضر حتی یک گرم کاتد هم در مجتمع مس سونگون با تمامی ظرفیت معادنی آن، تولید نمی‌شود و در راستای تولید ۴۰۰ هزار تن کاتد به همراهی و کمک صنایع توانمند استان نیاز داریم.

وی با بیان این‌که مجتمع مس سونگون طی ۲۵ سال فعالیت خود تنها در قالب فاز یک و دو توسعه یافته و در حقیقت توسعه مفهوم چندانی در این مجتمع ندارد، خاطرنشان کرد: در راستای توسعه این مجتمع کمر همت بسته‌ایم و برای تولید این میزان کاتد، ابتدا باید میزان تولید کنسانتره را به یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن در سال افزایش دهیم که در این ارتباط و در قسمت‌های مختلف برای تامین قطعات، به حضور و همکاری صنعت‌گران استان نیاز داریم.

وی با اشاره به این‌که گام بعدی فعالیت‌های ما در حوزه ذوب مس است، زیرا این ظرفیت در استان وجود ندارد، افزود: در راستای تولید سالانه ۴۰۰ هزار تن مس کاتدی در معدن مس سونگون، باید حدود ۶۸ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری انجام شود که اعلام می‌کنیم هزینه‌های صرف شده، صرفه اقتصادی لازم را دارد و پروژه در سال اول اتمام آن، چهار میلیارد دلار ارزآوری خواهد داشت.

مدیر مجتمع مس سونگون با بیان این‌که کل صادرات آذربایجان شرقی حدود یک میلیارد دلار بوده و این درحالی است که تنها صنعت مس می‌تواند حدود چهار میلیارد دلار ارزآوری داشته باشد، خاطرنشان کرد: باید در این مسیر حرکت و مسیر توسعه را باز کنیم، چراکه توسعه، چالش‌ها و مشکلات را مرتفع خواهد کرد و راهی جز ورود به این مسیر نداریم.

وی با بیان این‌که اگر مجتمع مس سونگون در مسیر توسعه قرار گیرد برای ۴۰ هزار نفر اشتغال ایجاد خواهد کرد، افزود: هدفی که در مجتمع مس ایران دنبال می‌شود، ارتقای میزان اشتغال در شهرستان ورزقان بوده و تلاش خواهیم کرد به عنوان رتبه اول اشتغالزایی در کشور شناخته شویم؛ ما چنین اهداف بلند و توسعه‌ای را مدنظر داریم و در همین مسیر توسعه نیز طی سه ماه فعالیت خود، ۸۰۰ نفر جذب نیرو داشته‌ایم و ۳۱۴ نفر نیز در قالب آزمون استخدامی جذب خواهند شد.

وی با تاکید بر این‌که هدف گذاری کرده‌ایم تا همانند شرکت باهنر، این مجتمع را در قالب چهار شرکت مس توسعه دهیم و در حقیقت هدف نهایی ما تشکیل خوشه صنعتی مس در ورزقان است، ابراز کرد: در این مسیر از همراهی و همکاری صاحبان صنایع در بخش‌های مختلف استفاده خواهیم کرد.

عباس زاده تشریح کرد: طبق مطالعات شرکت ملی صنایع مس ایران، کشورمان با حدود هشت درصد اکتشافات، دارای رتبه پنج مس جهان با ذخیره ۱۵ میلیارد تنی بوده، اما در حوزه تولید از رتبه هفدهم به هیجدهم سقوط کرده ایم.

وی با بیان این‌که این رتبه‌ها نشان می‌دهد که فاصله بین ذخیره منابع با تولید در صنعت مس کشورمان بسیار زیاد است، افزود: کشور کنگو با ۲ میلیارد تن ذخیره، نزدیک ۲ میلیون تن تولید با ۲۰ میلیارد دلار ارزآوری دارد که این مبلغ معادل کل صادرات صنعتی کشور ماست؛ این موضوع بیانگر آن است که ما باید در مورد صنعت مس به گفتمان مشترک رسیده و برای توسعه آن دست به دست هم دهیم.

وی با واکاوی علل توسعه نیافتگی صنعت مس در کشور، خاطرنشان کرد: صنعت مس کشور به پارامترهایی چون تکنولوژی موردنیاز، ذخایر معدنی، نیروی متخصص و همچنین منابع مالی دسترسی داشته و تنها چیزی که باعث توسعه نیافتگی این حوزه شده است، تفکر و اراده مدیریتی حاکم بر صنعت مس بوده که حدود ۴۰ سال بر این صنعت سایه انداخته و باعث شده نخبگان اقتصادی از این صنعت غافل شده و این صنعت از مسیر توسعه دور بیفتد.

مدیر مجتمع: اجرای طرح‌های توسعه مس سونگون ۴۰ هزار نفر اشتغالزایی دارد

برای تولید سالانه یک میلون تن مس کاتدی در کشور باید به اندازه ۴۰ سال گذشته کار شود

مدیر مجتمع مس سونگون با تاکید بر این‌که هدف و برنامه ما در شرکت ملی مس ایران، هدایت این صنعت به سمت توسعه یافتگی است، افزود: ما به دنبال توسعه پایدار در شرکت ملی صنایع مس ایران هستیم که مهم‌ترین محور آن نیز افزایش تولید است و طبق هدف‌گذاری شرکت ملی مس ایران، تولید یک میلیون تن کاتد در برنامه قرار گرفته و برای رسیدن به این رقم باید سه برابر ۴۰ سال گذشته کار انجام شود.

وی با بیان این‌که در راستای کاهش زمان مورد نظر و افزایش تولید، باید تلاش بسیاری کنیم، گفت: یکی از مولفه‌های مهم در این ارتباط، تعامل کنشگران اقتصادی است که شامل تعامل با دانشگاه به عنوان بازوی علمی، تعامل با صنعت‌گران، متغیرهای سیاسی و قانونی و هر آنچه که یک اکوسیستم توسعه را شکل می‌دهد، می باشد؛ این جلسه نیز به همین منظور برگزار شده و باید با تعامل و هم افزایی در مسیر تولید یک میلیون تن مس کاتد گام برداریم.

عباس‌زاده در ادامه با تاکید بر این‌که ما شعار نمی‌دهیم و در کنار صنعتگران در راستای توسعه مجتمع مس سونگون با تکیه بر توان داخلی، تلاش می‌کنیم، خاطرنشان کرد: سالانه حدود هفت هزار قطعه با ارقام بالا برای مجتمع خریداری می‌شود که حدود یکهزار و ۵۰۰ قطعه داخلی‌سازی شده و برای داخلی‌سازی باقی قطعات نیز برنامه داریم؛ در این رابطه از ظرفیت شرکت‌های صنعتی استان با همراهی دانشگاه صنعتی سهند استقبال می‌کنیم و پذیرای شرکت دانش بنیان هستیم.

وی با بیان این‌که در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی نیز بزرگراه تبریز_خواجه_ورزقان_ نوردوز که یک بزرگراه استراتژیک است، به زودی تکمیل و افتتاح می‌شود، افزود: اولین کمپ ورزشی کشور را نیز در ورزقان کلنگ‌زنی کرده‌ایم.

وی بیان کرد: خواستاریم آموزشکده فنی ورزقان به مرکز کار مشترک با صنعتگران استان تبدیل شود و دفاتر شرکت‌ها در این محل مستقر شوند تا ارتباط مستمری شکل بگیرد؛ همچنین خواهان انتقال پژوهشکده‌های دانشگاه صنعتی سهند به شهر ورزقان و مجتمع مس سونگون هستیم تا کار مشترکی با محوریت این دانشگاه انجام شود.

مدیر مجتمع مس سونگون در خاتمه با بیان این‌که دانشگاه صنعتی سهند به عنوان خواهرخوانده این مجتمع مطرح است، ادامه داد: از این پس تمامی پروژه تحقیقاتی و توسعه‌ای را با محوریت دانشگاه صنعتی سهند پیش خواهیم برد، چرا که مجموعه‌ای علمی و عمل گرا است.

در این نشست، نمایندگانی از شرکت‌های صنعتی و صنعت‌گران استان به بیان توانمندی‌ها و ظرفیت‌های صنایع خود پرداخته و آمادگی خود را جهت همکاری در تولید و ساخت قطعات موردنیاز مجتمع، اعلام کردند و در ادامه مقرر شد مرکز کار مشترک در شهرستان ورزقان ایجاد شده و دفاتر شرکت‌ها با محوریت دانشگاه صنعتی سهند در این مرکز مستقر شوند.

لینک کوتاه : https://tabrizeman.ir/?p=45643

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.