به گزارش تبریزمن به نقل از خبرگزاری فارس، سرمایهگذاری خاص افراد صاحبنفوذ در عربستان سعودی در توییتر موجب نگرانیهای امنیتی در کنگره آمریکا شده و عدهای از قانونگذاران آمریکایی معتقدند دسترسی ریاض به اطلاعات کاربران در این بستر ممکن است در بردارنده مخاطرات امنیتی برای واشنگتن باشد.
روزنامه گاردین گزارش داده «ران وایدن»، رئیس کمیته امور مالی مجلس سنای آمریکا و «کریس مورفی»، قانونگذار سنای آمریکا درباره مخاطرات و تبعات مربوط به احتمال دسترسی عربستان سعودی به دادههای کاربران در توییتر هشدار دادهاند.
وایدن در بیانیهای گفت: «با توجه به سابقه رژیم عربستان در زندانی کردن مخالفان، بکارگیری جاسوس در توییتر و قتل بیرحمانه روزنامهنگار واشنگتنپست رژیم سعودی باید از دسترسی به اطلاعات حسابهای کاربری در توییتر، دسترسی به پیامهای مستقیم و دیگر دادههایی که ممکن است برای شناسایی مخالفان سیاسی و سرکوب انتقاد از خاندان پادشاهی به کار گرفته شوند منع شود.»
وی اضافه کرده است: «من از مدتها پیش گفتهام که ایالات متحده در محافظت کردن از دادههای آمریکاییها از دولتهای سفاک خارجی منافع امنیتی دارد و رژیم عربستان سعودی کاملاً واجد چنین توصیفی است.»
بعد از آنکه خبر تسلط «ایلان ماسک» بر توییتر نهایی شد یکی از شاهزادههای میلیاردر سعودی اعلام کرد دومین سهامدار بزرگ این شبکه اجتماعی بعد از ماسک است.
شاهزاده ولید بن طلال و هلدینگ تحت کنترل او به نام «المملکه القابضه» ۵ درصد از سهام شرکت توییتر را در اختیار دارند. این شاهزاده گفته این اقدام بخشی از راهبرد او برای سرمایهگذاری بلندمدت در این شرکت به شمار میرود.
روزنامه گاردین نوشته اندکی بعد از آنکه ولید بنطلال این موضوع را اعلام کرده «صندوق سرمایهگذاری عمومی» عربستان سعودی که ریاست آن در اختیار «محمد بن سلمان»، ولیعهد سعودی است ۱۷ درصد از سهام شرکت «المملکه القابضه» را به ارزش ۱.۵ میلیارد دلار خریداری کرد.
چند روز پیش ولید بن طلال به ایلان ماسک بابت نهایی کردن معامله خرید توییتر تبریک گفت و تصریح کرد که آن دو «در تمام مسیر در کنار هم خواهند بود.»
گاردین نوشته در حال حاضر به نظر نمیرسد این سرمایهگذاری اجازهای برای کنترل دادهها به ولید بن طلال یا محمد بنسلمان داده باشد. ایلان ماسک فعلاً تنها گرداننده این شرکت است، اما سابقه آشکار عربستان سعودی در استفاده از این بستر به عنوان ابزار دروپاگاندا و سابقهاش در سرکوب شدید مخالفان سیاسی خاندان آلسعود هنوز هم مسئلهای است که موجد نگرانی است.