به گزارش تبریزمن، زهرا کوهی ظهر امروز در مراسم افتتاحیه همایش نقش کلاسهای آمادگی برای زایمان در افزایش زایمان طبیعی که در معاونت بهداشت دانشگاه برگزار شد، نقش جامعه پزشکی و به ویژه ماماها را در جوانی جمعیت بسیار ارزشمند عنوان کرد و اظهار داشت: ماماها با رفتار و گفتار مناسب تاثیر بسزایی در انجام عمل زایمان طبیعی و اجرای قانون جوانی جمعیت دارند.
وی، حوزه بهداشت را پیشتاز عنوان کرد و افزود: اگر کمبودهای حوزه بهداشت جبران شود، بسیاری از هزینههای بخش درمان کاهش مییابد.
کوهی، به نقش ارزشمند جامعه پزشکی در اجرای قانون جوانی جمعیت تاکید و پزشکان و ماماها را در سر پیکان حرکت عنوان کرد و ادامه داد: کادر بهداشت و درمان در کنار اعمال سیاستهای جوانی جمعیت باید از خانوادهها نیز حمایت کنند چون اگر یک خانوادهای مشکلات طلاق، مسائل عاطفی و بیماری داشته و یا زوجهای جوان با هم مشکل داشته باشند نمیتوانند فرزندآوری کنند و باید در راستای قانون جوانی جمعیت این معضلات را حل کرده و به حمایت از آنها بپردازیم.
وی، فرزندآوری را یکی از تکههای پازل قانون جوانی جمعیت عنوان کرد و گفت: با روند موجود در آینده در زمینههای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و خدماتی دچار بحران میشویم و در راستای اجرای قانون جوانی جمعیت باید مراجعهکنندگان خود را از شرایط موجود مطلع و آگاه سازیم.
کوهی، نرخ باروری در بازه سنی ۱۵ تا ۴۹ سال را ایدهآل عنوان کرد و ادامه داد: تکالیف حوزه بهداشت و درمان زیاد است ولی با توجه به اینکه استان در نرخ باروری سبز رنگ هست یکی از ظرفیتهای استان ما به شمار میرود.
وی، نقشآفرینی در زمینه فرزندآوری و فرزندپروری موهبت بزرگی از طرف خدا عنوان کرد و متذکر شد: نقشآفرینی در زمینه خلقت بهترین و زیباترین مخلوق خداوند بسیار ارزشمند است.
۲ برابر شدن جمعیت سالمند
کوهی، به ماده ۶۵ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در حوزه پدافند غیر عامل اشاره و تصریح کرد: این ماده یکی از مصادیق موارد امنیتی جمعیت است و این در حالی است که آینده جهانی را ۲ عامل امنیت غذایی و کاهش جمعیت تهدید میکند و در کشور ما در آینده جمعیت سالمند ۲ برابر خواهد شد و باید خدمات و زیرساختهایی که برای سالمندان لازم است، تهیه و تامین شود.
مشکل اصلی و ریشهای در بحث جمعیت در حوزه فرهنگی است
مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری به تشکیل خانواده با فرزندان زیاد تاکید کرد و ادامه داد: درصد کمتری از پدر و مادربزرگانی که دارای نوه بیشتر هستند دچار آسیبهای فیزیولوژی، آلزایمر و فراموشی میشوند.
وی، مشکل اساسی و ریشهای جمعیت را فرهنگی عنوان کرد و ادامه داد: مشکل اصلی و ریشهای در بحث جمعیت در حوزه فرهنگی است و ما در راستای حل مشکلات و موانع جوانی جمعیت باید میان مردم گفتمان خوب و مناسب ایجاد کنیم.