هادی احمدی، در گفتوگو با خبرنگار مهر، از کمبود نقدینگی به عنوان یکی از چالشهای صنعت داروسازی و داروخانههای کشور نام برد و گفت: سازمانهای بیمه گر در تأمین نقدینگی زنجیره تأمین دارو، نقش مؤثری دارند.
وی افزود: متأسفانه در بین تمامی سازمانهای بیمه گر، تأمین اجتماعی را میتوان بدهکارترین سازمان بیمهای به مؤسسات و مراکز درمانی معرفی کرد؛ به طوری که هنوز معوقات سال ۱۴۰۲ این سازمان باقی مانده است.
احمدی ادامه داد: داروخانهها، از دی ماه ۱۴۰۲ طلبکار هستند و قسمتی از اسفند ماه ۱۴۰۲ در برخی استانها هنوز پرداخت نشده است.
وی با عنوان این مطلب که داروخانهها از سال گذشته هنوز ۱,۳۰۰ میلیارد تومان طلب از تأمین اجتماعی دارند که پرداخت نشده است، افزود: بیمه تأمین اجتماعی در سال ۱۴۰۳ هم، یک ریال پرداختی به داروخانهها نداشته است.
مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان ایران خطاب به مدیران تأمین اجتماعی، گفت: اگر سازمان تأمین اجتماعی، مطالبات داروخانهها را پرداخت نکند، ما در تأمین دارو دچار مشکل میشویم و زنجیره تأمین دارو مختل خواهد شد و در نهایت، آسیب آن به مردم میرسد.
احمدی تاکید کرد: تا ۲۱ تیر ماه ۱۴۰۳، سازمان تأمین اجتماعی یک ریال هم به حساب داروخانهها واریز نکرده است؛ در حالی که بر اساس ماده ۳۸ الحاقی، بیمهها مکلف هستند ۶۰ درصد طلب داروخانهها را بعد از تحویل اسناد، پرداخت کنند. الان حدود ۴ ماه است که داروخانهها هیچ پولی از تأمین اجتماعی دریافت نکردهاند.
وی از ورود سازمان بازرسی کل کشور به موضوع مطالبات داروخانهها از تأمین اجتماعی خبر داد و گفت: هفته گذشته جلسهای با حضور تمامی ذی نفعان برگزار شد و امیدواریم بحث مطالبات داروخانهها از بیمهها به خصوص تأمین اجتماعی؛ هر چه زودتر به سرانجام برسد.