3

رعایت بهداشت در تهیه نذورات/ داشتن کارت بهداشت در توزیع آب و غذا

  • کد خبر : 68997
  • ۲۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۲
رعایت بهداشت در تهیه نذورات/ داشتن کارت بهداشت در توزیع آب و غذا

وزارت بهداشت، با اشاره به ایام ماه محرم، بر اهمیت رعایت نکات بهداشتی در تهیه و توزیع نذورات تاکید کرد.

به گزارش پایگاه خبری تبریزمن به نقل از خبرگزاری مهر، با توجه به برگزاری مراسم عزاداری سالار شهیدان در ایام ماه محرم و صفر در کشور و اهمیت سلامت عزاداران، تمرکز وزارت بهداشت و نیروهای بهداشتی این وزارتخانه بر سلامت آب و غذا به منظور پیشگیری از بیماری‌های مختلف به ویژه بیماری‌های عفونی روده‌ای افزایش می‌یابد.

علاوه بر تشدید نظارت‌های بهداشتی، توصیه می‌شود متولیان مراسم‌های عزاداری که در این ماه، نذورات و اطعام دهی دارند نیز اصولی را به منظور سلامت عزاداران رعایت کنند تا مشکلی برای این عزیزان ایجاد نشود.

توصیه می‌شود پخت و پز در مکان‌هایی با شرایط بهداشتی مناسب صورت گیرد البته نیاز است تمامی افراد درگیر در توزیع آب و غذا دارای کارت بهداشت باشند و بهداشت فردی در هنگام توزیع آب و غذا، رعایت شود. از سوی دیگر مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد و از مواد غذایی مشمول بسته بندی مورد تأیید وزارت بهداشت استفاده شود.

استفاده از فرآورده‌های خام دامی با کشتار مجاز و یا بسته بندی شده مورد تأیید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی کل کشور از دیگر توصیه‌ها به متولیان این امر است. همچنین ذبح و قربانی نباید در جلوی هیأت‌ها انجام شود.

توصیه اکید دیگر این است که از نمک‌های بسته بندی ید دار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو در تهیه و پخت غذا استفاده شود. در تهیه غذا هم باید از روغن‌های خوراکی دارای مجوز ساحت از سازمان غذا و دارو با ترانس پایین استفاده شود.

ظرف مناسب در آشپزی از دیگر توصیه‌ها است و از سوی دیگر باید از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی یعنی حداکثر دو ساعت خودداری شود. در صورت الزام به نگهداری بیش از دو ساعت، مواد غذایی باید در دمای کمتر از ۴ درجه سانتی گراد و یا در بالای ۶۳ درجه سانتی گراد (روی شمعک گاز) نگهداری شود تا درجه حرارت ماده غذایی به کمتر از ۶۳ درجه نرسد.

غذای نذری نباید بیشتر از دو ساعت قبل از مصرف بسته بندی شده باشد. در همین زمینه برخی هیأت‌ها و نذر دهنده‌ها غذا را چند ساعت قبل از مصرف عزاداران بسته بندی می‌کنند که این کار باعث به خطر افتادن سلامت عزاداران می‌شود. بهتر است از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت همدیگر در یخچال و سردخانه خودداری شود.

در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع مواد غذایی گرم باید از ظروف یکبار مصرف مناسب دارای مجوز از سازمان غذا و دارو استفاده و از توزیع نوشیدنی گرم و غذای پخته شده در ظروف یکبار مصرف فاقد مجوز و مشخصات و همچنین ظروف پلی استایرنی مانند ظروف پلاستیکی شفاف و نازک خودداری شود.

در زمینه سلامت محیط نیز توصیه می‌شود که ضمن رعایت نظافت، شستشو و گندزدایی مستمر سرویس‌های بهداشتی نسبت به نصب سیستم لوله کشی مایع دستشویی و یا نصب جای مایع دستشویی اقدام شود. از سوی دیگر پسماندهای تولید شده نیز باید به صورت بهداشتی جمع آوری، انتقال و دفع شود. در مجاورت ایستگاه‌های صلواتی باید سطل یا کیسه جهت جمع آوری مرتب ظروف و لیوان‌های یکبار مصرف استفاده شده، وجود داشته باشد. همچنین با نصب تابلوها و یا اطلاعیه‌های ممنوعیت استعمال دخانیات، از استعمال مواد دخانی در محل‌های مسقف، پرهیز شود.

آب آشامیدنی نیز باید سالم باشد و از توزیع آب، شربت و یا شیر فاقد بسته بندی در بین دسته‌های عزاداری و یا در مراسم‌ها، جدا خودداری شود.

لینک کوتاه : https://tabrizeman.ir/?p=68997

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.