به گزارش پایگاه خبری تبریزمن به نقل از خبرگزاری مهر، مریم تقوی شیرازی گفت: آلو میوهای تابستانی است که انواع و رنگهای متعددی دارد. بعضی سبز، زرد یا سیاه و گاهی هم سرخ میشوند. ریز و درشت دارد. طعمش ترش، شیرین و یا ملس است.
وی افزود: طبع آلو در منابع طب ایرانی که به نام اجاص آمده است، بر حسب میزان ترشی آن متفاوت ذکر شده است. آلوی رسیده شیرین طبع سرد و تر ملایمی دارد. اما هر چه ترشتر شود، سردی آن بیشتر میشود.
تقوی ادامه داد: آلو به ملین بودن معروف است. تازه آبدارش، اثر لینت بخشی بیشتری دارد. آلو حرارت بدن را کم میکند. تب و تشنگی، گرمازدگی و التهاب و خارش پوست را تسکین میدهد، به خصوص اگر قبل از غذا مصرف شود.
وی افزود: هر چه آلو شیرینتر باشد، ملین بهتری میشود و هر چه ترشتر شود، التهاب و گرمی را بیشتر کنترل میکند.
این متخصص طب ایرانی گفت: اگر معده و گوارش سرد باشد، مثلاً ترش کند، کندی هضم غذا داشته باشد و نفخ کند، آلو بهتر است با آب و عسل یا گلقند مصرف شود.
وی افزود: آلو اگر با شکر به صورت شربت پخته شود، ملین بی آزاری میشود که حتی اگر سرفه هم داشته باشید، ترشی اش اذیت نمیکند و سینه را هم نرم میکند.
تقوی گفت: آلو یک میوه خوشمزه کم کالری با ویتامینها و مینرال های متنوع، فیبر و آنتی اکسیدانها است. اگر آلو خشک باشد، کالری و فیبرش بیشتر است. فیبری که در آلو است علاوه بر اینکه حرکت رودهها را تسهیل میکند، قند و چربی خون را نیز تنظیم میکند.
وی افزود: کار جالب دیگر آلو، جلوگیری از پوکی استخوان است. افزودن این میوه پرخاصیت به انواع غذاها مثل خورش، آش و سالاد، طعم آنها را دلچسب تر میکند. لواشکها و پاستیلهای خانگی با آلو میتواند جایگزین مناسبی بر تنقلات صنعتی و کم خاصیت برای کودکان باشد.