1

تغذیه دانش آموزان از نگاه طب ایرانی/ پرهیز از خوراکی های ناسالم

  • کد خبر : 75371
  • ۲۰ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۶
تغذیه دانش آموزان از نگاه طب ایرانی/ پرهیز از خوراکی های ناسالم

عضو انجمن علمی طب سنتی ایران، در آستانه بازگشایی مدارس به نکاتی پیرامون تغذیه دانش آموزان از نگاه طب ایرانی پرداخت.

به گزارش پایگاه خبری تبریزمن به نقل از خبرگزاری مهر، الهام پارسا، با تأکید بر اهمیت تغذیه سالم در تأمین سلامت دانش آموزان، گفت: برای جلوگیری از تمایل کودکان به مصرف خوراکی های ناسالم در مدرسه، بهتر است خوراکی‌هایی سالم و مغذی از منزل به همراه ببرند.

وی اظهار کرد: بسیاری از والدین از ما می‌پرسند که چه مواد غذایی به کودکان خود دهند که سیستم ایمنی آنها قوی شود و در فصل پاییز دچار سرماخوردگی نشوند، توصیه می‌شود از شش دسته غذایی استفاده شود، یعنی مصرف میوه‌ها، سبزیجات، لبنیات، گوشت، دانه‌های روغنی و غلات به میزان مناسب در برنامه غذایی دانش آموزان گنجانده شود.

پارسا تصریح کرد: باید مراقب باشیم تا حد امکان قند، شکر، چربی‌ها و نمک را از مواد غذایی کودکان حذف کنیم یا به حداقل برسانیم. خوراکی‌هایی مانند شیرکاکائو، آبمیوه‌های صنعتی، کیک‌های صنعتی و خوراکی‌هایی که نمک زیاد دارند، مثل سیب زمینی سرخ کرده، به ویژه اگر در مدارس عرضه شوند، برای کودکان مضر هستند.

وی افزود: خوراکی‌هایی مانند چیپس و پفک که طبق قانون نباید در بوفه‌های مدارس موجود باشند، گاهی همچنان به فروش می رسند و مصرف آنها به عنوان میان وعده برای کودکان توصیه نمی‌شود. به جای این مواد، می‌توان از میوه‌های خشک یا کشک‌های ورقه ای به عنوان جایگزین‌های سالم استفاده کرد.

پارسا یادآور شد: بچه‌ها در وعده‌های میان وعده و زمان استراحت نباید از ساندویچ‌های سنگین مانند ساندویچ ماکارونی استفاده کنند، زیرا این غذاهای سنگین می‌توانند باعث اختلال در هضم و خواب آلودگی دانش آموزان در کلاس شوند.

وی تصریح کرد: مدارسی که دانش آموزان در آنها از صبح تا بعدازظهر حضور دارند و ناهار نیز در مدرسه صرف می‌شود، باید به این نکته توجه کنند که پس از صرف ناهار، فعالیت‌های ورزشی سنگین انجام نشود، زیرا این کار باعث بازگشت خون از دستگاه گوارش به سمت سیستم عضلانی و در نتیجه اختلال در هضم غذا می‌شود که می‌تواند منجر به مشکلاتی مانند یبوست، نفخ، سوزش معده و رفلاکس شود.

پارسا همچنین بیان کرد: با توجه به علاقه دانش آموزان به چیپس و پفک، بهتر است از چیپس‌های خانگی یا میوه‌های خشک مانند سیب و انار استفاده کنند. همچنین، استفاده از انواع میوه‌های تازه مانند سیب، انار، گلابی، انگور، هویج و کرفس به عنوان میان وعده سالم توصیه می‌شود.

وی توصیه کرد: مصرف پوره‌های میوه مانند پوره سیب و کدو حلوایی نیز برای کودکان مفید است. این پوره‌ها می‌توانند با افزودن مواد طبیعی مانند گلاب، زعفران و هل، طعم بهتری به خود بگیرند و به تقویت سیستم ایمنی کودکان کمک کنند.

پارسا تاکید کرد: نوشیدنی‌هایی مانند آب سیب تازه و شیر بادام نیز از دیگر گزینه‌های سالم برای تغذیه کودکان در مدرسه هستند.

وی افزود: مصرف بادام، مویز، گردو، فندق و سایر مغزها به ویژه برای کودکانی که دچار مشکلات گوارشی نیستند، توصیه می‌شود. بادام و شیر بادام نیز به عنوان یکی از مواد غذایی تقویت کننده حافظه و سیستم ایمنی دانش آموزان پیشنهاد می‌شود. البته در صورت داشتن یبوست پوست بادام باید گرفته شود.

پارسا در پایان خاطرنشان کرد: با استفاده از مواد غذایی سالم و متنوع و توجه به نیازهای تغذیه‌ای دانش آموزان، می‌توان به بهبود سلامت جسمی و روحی و تقویت حافظه و افزایش یادگیری آنها کمک کرد و از مشکلاتی مانند بیماری‌های گوارشی و ضعف سیستم ایمنی جلوگیری کرد.

لینک کوتاه : https://tabrizeman.ir/?p=75371

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.