به گزارش پایگاه خبری تبریزمن به نقل از خبرگزاری مهر، محسن فرهادی گفت: بیمارستانها یکی از مهمترین زیرساختهای کشور و مکان ارائه خدمات سلامت هستند که ساختارهای آن در ارائه خدمت تأثیرگذار است.
وی ادامه داد: ایران یکی از تاثیرپذیرترین کشورها در تغییرات اقلیمی است، بنابراین ضوابط مرتبط با اقلیم در طراحی بیمارستان باید مورد توجه قرار گیرد.
به گفته فرهادی، در قوانین جدید تاییدیه آتشنشانی و استاندارد بودن آسانسور نیز اضافه شده که اهمیت این موضوع را نشان میدهد.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت عنوان کرد: در استانداردهای فنی بهداشت محیط و ساختمان به برخی مصالح اشاره شده که به منظور کنترل عفونت، افزایش عمر و ایمنی بیمارستان نیاز به نوسازی دارد و باید سازگار با محیط زیست و از نظر انرژی تجدیدپذیر باشد.
وی اظهار کرد: نقشههایی که از ابتدا طراحی میشود، تمام نکات اعم از استانداردها، استفاده از تکنولوژیهای روز هوشمند و تأمین منابع پایدار را باید رعایت کنند.
فرهادی ادامه داد: دو استاندارد بهداشت محیط در دستورالعملها ذکر شده که شامل تمامی الزامات بهداشت محیطی و رعایت اصول و مبانی فنی برای ارتقای کیفیت خدمات درمانی و رضایتمندی پرسنل است.
به گفته معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، در حوزه بهداشت، یک مرکز ارائه خدمات را از دیدگاههای مختلف مورد بررسی قرار میدهند و در رأس این مراکز، بیمارستانها هستند و این ارزیابیها با هدف جلوگیری از شیوع عفونت در بیمارستانها است.
وی با تاکید بر اینکه در مکانیابی بیمارستانها نیز باید به اصول بهداشتی توجه شود، گفت: پسماند پزشکی، شرایط ساختمانی، آب مصرفی، شرایط رخشویخانه، انرژی مصرفی، ارائه مواد غذایی، مدیریت انرژی، مدیریت حشرات و جوندگان و مبارزه با میکروبهای مختلف از عوامل کلیدی نظارت بر مؤلفههای بهداشت محیط بیمارستانها است.
فرهادی عنوان کرد: برنامهای در زمینه پسماند در اصفهان، همدان و قزوین به صورت پایلوت آغاز شده و امیدواریم نتیجه این پایلوت اثربخش باشد تا با خرد جمعی و همکاری وزارت بهداشت و دستگاههای ذیربط ضوابط مربوطه اصلاح شود.