2

حال ناخوش بیمارستان‌های پایتخت/ سکوت وزارت بهداشت

  • کد خبر : 82073
  • ۲۷ مهر ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۲
حال ناخوش بیمارستان‌های پایتخت/ سکوت وزارت بهداشت

آنطور که نمایندگان مجلس می‌گویند سن بسیاری از بیمارستان‌های تهران دیگر با استانداردهای جدید هم‌خوانی ندارد و باید به مرور زمان از چرخه خدمات‌دهی خارج شوند.

به گزارش پایگاه خبری تبریزمن به نقل از خبرگزاری مهر، با وقوع آتش سوزی گسترده دیگری در بیمارستان گاندی تهران، دوباره پرونده بیمارستان‌ها و ساختمان‌های ناایمن پایتخت باز شد. آتش سوزی که یکی از دلهره‌آورتر ین روزهای اخیر تهرانی‌ها بود.

این موضوع به قدری مهم است که هنوز مسؤولان هراز چندگاهی صحبت از ناایمنی بیمارستان‌ها می‌کنند و در همین مدت وزارت بهداشت نیز تلاش کرده است ترمیم و بازسازی برخی از بیمارستان‌های تهران را آغاز کند.

اهمیت موضوع آنجا بیشتر می‌شود که شاهرخ رامین رئیس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران، اعلام می‌کند ساختمان سه بیمارستان «بوعلی»، «سینا» و «امام خمینی» پایتخت از لحاظ ایمنی حریق در وضعیت بحرانی و در لیست ۱۲۹ ساختمان ناایمن قرار دارند و هنوز هیچ اقدامی برای ایمن‌سازی انجام نداده‌اند!

ناایمنی بیمارستان‌ها می‌تواند امنیت جانی و روانی بیماران را به چالش بکشد، چراکه با تکرار حوادثی مانند گاندی یا کلینیک سینا اطهر، بیماران و خانواده‌های آنان در کنار نگرانی از بیماری و درد و رنج و هزینه‌های آن باید یک نگرانی دیگر هم داشته‌باشند، اینکه آیا از حوادثی که به دلیل فرسودگی و ایمن‌نبودن بیمارستان رخ می‌دهد، جان سالم به در می‌برند یا خیر!

سن بالای برخی بیمارستان‌های تهران

شاهرخ رامین، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در این خصوص می‌گوید: سن بسیاری از بیمارستان‌های ما دیگر با استانداردهای جدید هم‌خوانی ندارد و باید به مرور زمان از چرخه خدمات‌دهی خارج شوند؛ مانند کاری که در خصوص بیمارستان‌های «شهدای تجریش» یا «امام خمینی» تهران انجام دادیم، به این ترتیب که در کنار ساختمان‌های قدیمی بیمارستان، یک بیمارستان با استانداردهای روز ساخته شده است.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه می‌دهد: این کار از سال‌ها قبل کلید خورده، مجلس برای آن بودجه مشخص کرده است و علاوه بر بخش دولتی، بسیاری از خیرین هم پای کار آن آمده‌اند؛ در نتیجه امروز شاهد بهره‌برداری این طرح در بسیاری موارد هستیم؛ یعنی ساختمان‌های جدیدی که ساخته شده، در کنار ساختمان‌های قدیم بیمارستان با استاندارد روز به بیماران خدمات می‌دهند؛ اما همچنان بیمارستان‌هایی در پایتخت هستند که استانداردهای روز را ندارند و این پیش‌بینی هم برای آن‌ها نشده است.

بیمارستان‌های دولتی باید تابع استانداردهای بین‌المللی باشند

احمد نادری، نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در این باره می‌گوید: زیرساخت‌ها، خدمات و استفاده از فناوری در بیمارستان‌های دولتی باید قابل رقابت با بیمارستان‌های خصوصی باشد؛ که خوشبختانه در زمینه توسعه فیزیکی بیمارستان‌های دولتی مشکل حادی نداریم و فضای مناسبی دارند که می‌توانیم این مسئله را به‌عنوان یک فرصت برای آن‌ها ارزیابی کرد.

عضو هیأت رئیسه مجلس تصریح می‌کند: اما نکته مهم این است که بیمارستان‌های دولتی به‌عنوان یک عامل بنیادی مهم در حوزه پدافند غیرعامل، بسیار قابل توجه هستند و با توجه به وضعیت ژئوپولیتیک و بحران‌های فیزیکی کشور مثل کرونا، زلزله، جنگ و… باید بیمارستان‌های دولتی هم به لحاظ زیرساختی و هم در حوزه خدمت‌رسانی حرفی برای گفتن داشته باشند؛ بنابراین باید به بیمارستان‌های بزرگ دولتی فراتر از یک مرکز درمانی توجه کرد و آن‌ها را با نگاه کلان مورد ارزیابی قرار داد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در پایان تأکید می‌کند: سهل‌انگاری در عدم توجه به مسئله ایمنی به مرور باعث تعطیلی این مراکز درمانی خواهد شد که مسلماً مردم و سیستم خدمت‌رسانی بهداشت و درمان را دچار مشکلات عدیده خواهد کرد؛ بنابراین باید با قید فوریت نسب به رعایت پروتکل‌های ایمنی اقدام کرد.

برخی بیمارستان‌ها ۱۰ بار اخطار آتش نشانی دریافت کرده‌اند

در میان انبوه این هشدارها وزارت بهداشت در چند سال اخیر واکنش چندانی نشان داده است، «امیر ساکی مدیر کل منابع فیزیکی وزارت بهداشت» در سال ۱۴۰۱ درباره فرسودگی بیمارستان‌های کشور صحبت و اعلام کرد که ۷۰ درصد بیمارستان‌ها و ساختمان‌های درمانی کشور فرسوده هستند، این میزان در تهران ۸۰ درصد است و ۹۰ درصد این ساختمان‌ها نیز امکان مقاوم سازی ندارند.

به گفته او وزارت بهداشت برنامه جایگزین کردن ۵۰ هزار تخت فرسوده کنونی را در یک برنامه میان مدت در دستور کار قرار داده است. این برنامه بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان برای دولت هزینه دارد که باید توسط سازمان برنامه و بودجه و همچنین مجلس شورای اسلامی مورد حمایت جدی قرار گیرد.

مدیرکل منابع فیزیکی وزارت بهداشت دو سال پیش گفته بود: برخی بیمارستان‌ها مثل بیمارستان سوختگی شهید مطهری تاکنون ۱۰ بار اخطار آتش نشانی دریافت کرده‌اند. برای این بیمارستان قرار شد تا قبل از پایان سال (۱۴۰۱) نسبت به اخذ وام بانکی به مبلغ دو هزار میلیارد ریال از بانک ملت جهت تکمیل باقیمانده عملیات اجرایی در بیمارستان ۱۶۰۰ تختخوابی جدید سوختگی «کن» اقدام کنند.

ساکی گفته بود: چالش اصلی ایمن سازی بیمارستان‌ها، تأمین اعتبار است. تأمین اعتبار ۵۰ هزار تخت فرسوده بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان است. هر سال حداقل باید ۳۰ هزار میلیارد تومان تأمین شود تا در یک برنامه پنج‌ساله بیمارستان‌ها جایگزین شوند.

هزینه ساخت هر تخت بیمارستانی بیش از ۵ میلیارد تومان است

او اما یک سال بعد در سال ۱۴۰۲ در نشست خبری بهروز رحیمی، معاون وقت توسعه منابع و مدیریت وزارت بهداشت که به مناسبت هفته دولت برگزار شد، اعلام کرد: هزینه ساخت هر تخت بیمارستانی بیش از ۵ میلیارد تومان است. از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون (شهریور ۱۴۰۲) برای ساخت ۱۵ هزار تخت بیمارستانی ۷۵ هزار میلیارد تومان هزینه شده است. سالانه از طرف دولت حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان برای ساخت بیمارستان‌ها از منابع مختلف تعلق می‌گیرد. در این بین کمک خیرین و مشارکت بخش خصوصی هم اعداد قابل توجهی است.

ساخت و ساز بیمارستان یکی از شاخص‌های اصلی عملکرد وزارت بهداشت در دولت سیزدهم بود و آنطور که رسانه‌ها اعلام کرده‌اند تکمیل پروژه‌های بیمارستانی مدرن ۱۰۶ طرح بیمارستانی از جمله چهار کلان بیمارستان مهم در تهران، فارس و شهریار از جمله این اقدامات بوده است اما ظاهراً وزارت بهداشت اقدام چندانی برای بازسازی و نوسازی بیمارستان‌های جدید نداشته است و سکوت وزارت بهداشت در واکنش به اظهارات مسؤولان و نمایندگان مجلس نیز عجیب به نظر می‌رسد.

لینک کوتاه : https://tabrizeman.ir/?p=82073

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.