به گزارش پایگاه خبری تبریزمن به نقل از خبرگزاری مهر، روز گذشته سلمان اسحاقی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان در اظهاراتی مدعی شد که ۷۰ بیمار دیالیزی به دلیل مصرف محلول آلوده به آلومینیوم فوت کردند.
به گفته وی، کمیسیون بهداشت و درمان مجلس سال جاری در جریان فوت ۵۰ بیمار دیالیزی به دلیل استفاده از داروی بیکیفیت که بعداً گفته شد احتمال دارد به عنصر آلومینیوم آلوده شده باشد قرار گرفت و با برگزاری نشستی با مسئولان مربوطه این موضوع را بررسی و مشخص شد یکی از شرکتها در این رابطه قصور داشته است.
آنطور که سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس روایت میکند، در وهله اول گفته شد ۱۰ تا ۱۲ بیمار دیالیزی در شهرهای مشهد و اصفهان به دلیل استفاده از محلول و با علائم مغزی، عفونتی، تشنجی و کما جان خود را از دست دادند و پس از مدتی آمار فوتیها به ۵۰ نفر رسید و تاکنون ۷۰ نفر جان خود را از دست دادند.
در همین راستا خبرنگار مهر موضوع را از سازمان غذا و دارو پیگیری کرده است.
سید حیدر محمدی رئیس سازمان غذا و دارو در این خصوص گفت: شرکت ثامن داروهای دیالیزی را تولید میکند. آنطور که بررسیها نشان میدهد خرداد پارسال، در داروهای دیالیزی این شرکت ظاهراً درصد کمی آلومینیوم وجود داشته است که بررسیهای ما نشان داد این داروها عوارض داشتهاند.
محمدی ادامه داد: داروها برای تولید از یک مواد اولیهای تشکیل میشوند که این مواد اولیه استانداردهایی دارد و بر اساس آن شاخصها را تعیین میکنند که مثلاً میزان آلومینیوم نباید بیشتر از حد مجاز باشد و اگر رعایت نکنند ریجکت میشوند. همیشه آزمایشگاهها یک حد مجازی را در نظر دارند و طبق آن، داروها بررسی میشوند مگر اینکه داروهای تزریقی باشند، که حد مجازش صفر است و باید استریل شوند.
این نخستینبار است که چنین مشکلی مشاهده میشود. با بررسی مواد خریداریشده، معلوم شد که از دو منبع این مشکل ایجاد شده است محمدی مطرح کرد: شرکت ثامن همیشه این سرمها را تولید میکرد و در گذشته مشکلی وجود نداشت و این نخستینبار است که چنین مشکلی مشاهده میشود. با بررسی مواد خریداریشده، معلوم شد که از دو منبع این مشکل ایجاد شده است.
محمدی افزود: بررسیهای شرکت ثامن نشان داد که از دیماه سال گذشته دو منبع وجود داشته که ناخالصی بالایی داشتهاند و باعث غلظت بالای آلومینیوم در سرمهای صفاقی شده و عوارض آن هم با آلودگی مورد اشاره انطباق داشت. پس از این اتفاقات وزارت بهداشت، گروهی را برای مطالعه بیشتر به شرکت ثامن فرستاد تا بررسی کند منبع آلودگی کجاست.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: شرکت ثامن هم اعلام کرد، برای هر دو منبعی که این محلولها را تولید میکردند، آلودگی ایجاد شده است. دلیل وقوع این اتفاق، نبود کنترل کیفی روی محصولات بوده است.
طبق گفته سازمان غذا و دارو، در آزمایشهای انجامشده روی محلول دیالیز صفاقی شرکت ثامن مشخص شد، برخی تولیدات این شرکت از نظر آلودگی به فلزات سنگین بهخصوص آلومینیوم، با استاندارد منطبق نبود اما برخی نمونهها قابل قبول بودند.
برای پیگیری فوری گزارشها در خصوص مشکلات یک محصول دارویی بیماران دیالیزی، رئیس سازمان غذا و دارو در کارخانه حضور یافت وی گفت: بر اساس اعلام این سازمان، برای پیگیری فوری گزارشها در خصوص مشکلات یک محصول دارویی بیماران دیالیزی، رئیس سازمان غذا و دارو در کارخانه حضور یافته و موضوع را از نزدیک بررسی و دستورات لازم را صادر کرد. تیم کارشناسی به آزمایشگاه مرجع و محل آزمایشگاه داروسازی ثامن مشهد اعزام شد تا موضوع را بررسی کند.
محمدی تاکید کرد: پس از بررسیهای صورت گرفته اشکال مواد اولیه و تولید این محصول برطرف شده است و در حال حاضر محصولات تولیدی این شرکت هیچگونه عوارضی برای بیماران ندارند و تمام محصولات توسط سازمان غذا و دارو بررسی میشوند.
وی گفت: از سوی دیگر پرونده قضائی برای این موضوع تشکیل شده است و در انتظار پیگیری مراجع قضائی است.