0

دستاوردهای ژنتیکی ارتقای عملکرد مرغ لاین آرین طی ۳۰ سال گذشته

  • کد خبر : 95634
  • ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۸
دستاوردهای ژنتیکی ارتقای عملکرد مرغ لاین آرین طی ۳۰ سال گذشته

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت: طی ۳۰ سال کار علمی بر روی سویه آرین و با تلاش متخصصان، وزن این نژاد به دلیل ارتقای ژنتیکی سالانه حدود ۲۰ گرم افزایش یافته است.

https://mehrnews.com/x377sh

۱۴ بهمن ۱۴۰۳، ۱۵:۴۰
کد خبر ۶۳۶۶۰۹۳

اقتصاد
کشاورزی و دامداری

اقتصاد
کشاورزی و دامداری

۱۴ بهمن ۱۴۰۳، ۱۵:۴۰

دستاوردهای ژنتیکی ارتقای عملکرد مرغ لاین آرین طی ۳۰ سال گذشته

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت: طی ۳۰ سال کار علمی بر روی سویه آرین و با تلاش متخصصان، وزن این نژاد به دلیل ارتقای ژنتیکی سالانه حدود ۲۰ گرم افزایش یافته است.

‌به گزارش تبریزمن به نقل از خبرگزاری مهر، یازدهمین نشست از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع «الگوی احیا و ارتقا مرغ لاین آرین» برگزار شد. در این نشست کارشناسان و مسئولان بر ضرورت جایگزینی تدریجی سویه آرین در بازار گوشت مرغ، تاکید کردند و اقدامات دولت در این زمینه طی سال‌های اخیر را ارزیابی کردند. همچنین الزامات و اقدامات لازم برای تحقق سهم ۲۰ درصدی سویه آرین در بازار گوشت مرغ با توجه به هدف‌گذاری برنامه هفتم پیشرفت پیشنهاد و ارائه شد.
رسول واعظ ترشیزی، عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس در این خصوص گفت: اقدامات دولت برای توسعه مرغ لاین آرین کافی نبوده است. دولتمردان اعتقادی به سویه‌ای به نام آرین و ورود آن به بازار ندارند. این برداشت شاید به دلیل این انگاره بوده که آرین پتانسیل کافی را برای بر عهده گرفتن بخشی از بازار گوشت مرغ ایران ندارد.
وی افزود: اما درباره تاریخچه آرین باید گفت ابتدا در سال ۱۹۵۱ میلادی در اروپا شکل گرفت و تنها ۵ تا ۱۰ درصد سهم بازار را داشت و طی سال‌های بعدی در فرایندهای علمی به دو سویه هایبرو N و هایبرو G رسید که سویه نرمال آن وارد ایران شد.
وی گفت: سویه نرمال آرین در سال ۱۳۷۱ با اندازه کوچک سایز وارد کشور شد. در زمان ورود، اختلاف وزنی ۳۲۰ تا ۵۰۰ گرمی با سویه‌های رایج داشت، با این تفاوت که حدود ۱۱۰ گرم خوراک بیشتر مصرف می‌کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس اظهار کرد: طی ۳۰ سال کار علمی بر روی این سویه و با تلاش متخصصان لاین بابلکنار، وزن آرین به دلیل ارتقای ژنتیکی سالانه حدود ۲۰ گرم افزایش یافته است. آخرین آزمایش‌ها در سال ۱۴۰۰ نشان می‌دهد که اختلاف آرین با سویه رأس در وزن به ۳۴۰ گرم و در ضریب تبدیل به ۱۴۰ گرم رسیده است.
وی اضافه کرد: آخرین گزارش نیز اختلاف آرین و رأس را در ضریب تبدیل ۱۲۰ گرم و در وزن‌گیری ۳۲۰ گرم نشان داده است.
وی یادآور شد: با توجه به پیشرفت‌های ژنتیکی صورت گرفته، ارتقای لاین آرین و بر عهده گرفتن بخشی از بازار گوشت مرغ امکان‌پذیر است و ظرفیت لازم در این سویه وجود دارد. اگرچه نمی‌توان انتظار داشت که آرین دقیقاً به سطح سویه رأس برسد؛ زیرا از ابتدا اختلافاتی ذاتی داشته‌اند، اما به راحتی می‌توان ضریب تبدیل خوراک و سایر شاخص‌های عملکردی آرین را با اقدامات اصلاحی و ژنتیکی هدفمند بهبود بخشید.
وی ادامه داد: این رویکرد نشان می‌دهد که با سرمایه‌گذاری مستمر و تلاش علمی، می‌توان پتانسیل‌های بالقوه سویه آرین را شکوفا کرد و آن را به یک گزینه رقابتی در صنعت مرغداری تبدیل کرد.
واعظ ترشیزی بیان کرد: با وجود اینکه حمایت دولتی از مرغ لاین آرین کاهش یافت و حتی رها شد، پیگیری اصلاح نژاد آن توسط متخصصان ادامه یافت. اعتقاد به اصلاح نژاد و اعتماد به متخصصان، کلید موفقیت در این زمینه است و هر هدفی را دست‌یافتنی می‌کند. به عنوان مثال، سویه رأس در سال ۲۰۰۷، میانگین وزن ۲.۶۵۲ کیلوگرم داشت که در سال ۲۰۲۱ به ۲.۹۹۵ کیلوگرم رسید. این افزایش نشان‌دهنده رشد سالانه ۲۳ گرم است که مشابه افزایش ۲۰ گرمی سالانه در سویه آرین است.

کد خبر ۶۳۶۶۰۹۳

فاطمه امیر احمدی

کپی شد

مطالب مرتبط

ظرفیت تولید خوراک در کشور ۳۲ میلیون تن است

تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی در دی ماه اعلام شد

نرخ تورم تولیدکنندگان بخش مرغداری‌های صنعتی اعلام شد

برچسب‌ها

مرغ آرین
ژنتیک
برنامه هفتم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
× لغو پاسخ

نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

نام

ایمیل

نظر شما *

* لطفا حاصل عبارت را در جعبه متن روبرو وارد کنید

ارسال

لینک کوتاه : https://tabrizeman.ir/?p=95634

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.