به گزارش آژانس خبری تبریزمن در این همایش که با محوریت راهکارهای بهبود فضای کسب و کار برای رونق تولید و توسعه صادرات و حضور در بازارهای جهانی برگزار شد، سخنرانان ضمن بیان مشکلات موجود به ارائه راهکارهای لازم پرداختند.
▪️توانمندسازی واحدهای تولیدی و صادراتی اولویت اول اقتصادی کشور
رئیس اتاق بازرگانی تبریز در این همایش، توانمندسازی واحدهای تولیدی و صادراتی را اولویت اصلی صادرات کشور عنوان کرد.
یونس ژائله گفت: ما در یک جنگ تمام عیار اقتصادی قرار گرفته ایم. به همین دلیل باید در بخش اقتصاد، حرکت جدیدی را آغاز کنیم و این حرکت با همت تمام مردم میسر می شود.
وی افزود: کشور ما در شرایط جدیدی قرار گرفته است و دشمنان جهت تضعیف و فشار بر مردم ایران در صدد قطع ارتباط اقتصادی ایران با دنیا هستند.
ژائله با بیان اینکه تمایل داریم ارتباط خود را با کشورهای همسایه توسعه دهیم، خاطرنشان کرد: اقتصاد آزاد با همسایه ها تنها به کمک فعالان اقتصادی و بخش خصوصی میسر خواهد شد.
وی افزود: حضور در اتحادیه اقتصادی اوراسیا فصل نوینی در اقتصاد ایران به وجود آورده است و بازار ۲۵۰ میلیون نفری این کشورها می تواند خریدار بالقوه محصولات ایران باشد.
ژائله در زمینه مشکلات و زیرساخت های کریدورهای حمل کالا در کشور عنوان کرد: اگر بتوانیم کالای تولید شده در ایران و کشورهای شرق و جنوب ایران را با کریدور فراموش شده جنوب به شمال به اورسیا برسانیم، می توانیم سود اقتصادی بالایی را نصیب کشور نماییم.
ژائله افزود: ما برای اینکار نیاز به ایجاد زیرساخت ها داریم و تا این زیرساخت ها آماده نشود، نمی توانیم به موفقیت خود امیدوار باشیم.
وی با اظهار تاسف از اینکه فضای کسب و کار ایران رتبه قابل قبولی ندارد، اظهار کرد: بهبود مباحثی چون شاخص های اقتصادی و فضای کسب و کار می تواند کشورهای دیگر را به همکاری بیشتر با ایران ترغیب نماید.
رئیس اتاق بازرگانی تبریز تاکید کرد: برای اینکه در اقتصاد منطقه حرف اول را بزنیم باید بخش خصوصی را توانمند کرده و اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی را که مورد تاکید رهبر انقلاب است، به طور کامل عملیاتی کنیم.
وی خاطرنشان کرد: برنامه های نوینی را در بخش صادرات پیش بینی کرده ایم که جهت اجرای آنها نیاز به ارتباط تنگاتنگ بین اتاق های بازرگانی ایران و اتاق های بازرگانی کشورهای همسایه داریم.
ژائله با بیان اینکه ۸۵ درصد واحدهای بخش خصوصی کشور واحدهای کوچک و متوسط هستند و به تنهایی نمی توانند در زمینه صادرات موفق شوند، گفت: ایجاد کنسرسیوم های صادراتی برای عرضه تولیدات استاندارد واحدهای کوچک اقتصادی در بازارهای جهانی ضروری است.
رئیس اتاق بازرگانی تبریز در بخش دیگری از صحبت های خود، عنوان کرد: منابع مالی کافی به منظور رونق تولید در استان ها موجود است اما متاسفانه این منابع در خود استان ها هزینه نمی شود. وی تاکید کرد: منابع مالی هر استان باید در همان استان صرف شده و علاوه بر آن تمام استان ها باید از منابع ملی نیز بهره مند شوند.
ژائله با اظهار تاسف از خام فروشی در صادرات، عنوان کرد: چرا در حالیکه که تمام محصولات خام می تواند در داخل کشور به محصولات نهایی تبدیل شود، منابع کشور و محصول اولیه به صورت خام فروشی به خارج از کشور صادر می شود؟
رئیس اتاق بازرگانی تبریز در ادامه تصریح کرد: صادرات آذربایجان شرقی در ۶ ماهه اول امسال از نظر وزنی ۱۰۰ درصد و از نظر ارزی ۵۲ درصد افزایش یافته است.
ژائله در پایان گفت: تولید کالای باکیفیت با قیمت رقابتی از مولفه های مکتب اقتصادی تبریز می باشد.
▪️تولید کنندگان رزمندگان جنگ اقتصادی هستند
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی نیز در این همایش از تولیدکنندگان به عنوان رزمندگان جنگ اقتصادی در مقابل دشمنان کشور نام برد.
حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمدعلی آل هاشم گفت: مشکل اصلی کشور این است که نتوانسته ایم در سال های گذشته از منبع ارزشمند نفت به نحو احسن استفاده کنیم و فقط خام فروشی کرده ایم.
وی با تاکید بر اینکه مسئولان باید رونق تولید داخلی را اساس کار خود قرار دهند، خاطرنشان کرد: قطع وابستگی به صادرات نفت خام، توجه به پیشرانه های اقتصادی و ضرورت تغییر نگاه مسئولین به تولیدکننده ها باید مورد توجه قرار گیرد.
امام جمعه تبریز، ریشه کن کردن فقر و عدالت اقتصادی را دارای اهمیت ویژه دانست و گفت: ما نباید از دشمن بترسیم. چراکه دشمنان در این ۴۰ سال نتوانسته اند مانع عظمت و پیشرفت ایران باشند.
وی اظهار کرد: رمز پیروزی ما در نبرد اقتصادی با دشمنان کشور رونق تولید داخلی است و رمز موفقیت ما در بحث اقتصاد مقاومتی نیز ترویج فرهنگ مصرف تولید داخلی است.
حجت الاسلام و المسلمین آل هاشم با اشاره به اینکه اقتصاد نباید در دست دولت باشد، افزود: اقتصاد باید در دست مردم باشد و به اهلش واگذار شود.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی ایجاد و تقویت شرکت های مدیریت کالا ، برندسازی، حمل و نقل، انبارداری و … را نیاز امروز کشور دانست و گفت شرکت های کوچک به تنهایی نمی توانند به روش های نوین بازاریابی، سیستم های صادراتی و روش های آن تسلط داشته باشند.
وی در پایان گفت: آذربایجان شرقی می تواند توسعه صادرات غیرنفتی را سرلوحه کارهای اقتصادی قرار دهد. قطعا در ابتدای کار، بنیانگذاران همایش این روزها را به خوبی احساس کرده و به این باور رسیده بودند که باید در این مسیر قدم بردارند.
▪️نباید با بهانه های واهی جلوی خصوصی سازی گرفته شود
معاون امور هماهنگی اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی در بیست و پنجمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی، تاکید کرد: خصوصی سازی باید با قدرت تمام ادامه پیدا کند و نباید با بهانه های واهی جلوی خصوصی سازی را بگیریم.
علی جهانگیری با بیان اینکه صادرات آذربایجان شرقی به مراتب بیشتر از سهممان به نسبت جمعیت و وسعت استان بوده است، گفت: در صادرات از گمرکات استان بیش از ۱۱۷ درصد رشد داشته ایم. بیشتر از ۴۵ درصد صادرات آذربایجان شرقی در بخش صنعتی بوده است و این نشان می دهد که خام فروشی در استان کمتر شده است.
جهانگیری خاطرنشان کرد: اگر توافقات میان مدتی با کشورهای همسایه داشته باشیم، می توانیم برنامه های مناسبی را برای صادرات در ۵ سال آینده طرح ریزی نماییم.
وی با تاکید بر اینکه دولت باید از نقش آفرینی استان ها در حوزه توسعه صادرات حمایت و استقبال کند، گفت: از زمانی که قیمت ارز بالاتر رفت، صادرات در کشور رشد کرد اما برای رشد بیشتر باید مشوق هایی در این زمینه در نظر گرفته شود.
جهانگیری اظهار کرد: کمک به شکل گیری کنسرسیوم های صادراتی، برندسازی و برگزاری نمایشگاه ها می تواند جایگاه ما را در حوزه صادرات بهتر کند.
▪️صادرکنندگان باید در نبرد اقتصادی عرض اندام کنند
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز طی سخنانی گفت: اقتصاد کشور روزهای سختی را تجربه می کند و صادرکننده ها باید در این نبرد اقتصادی عرض اندام کنند.
الیاس حضرتی اظهار کرد: مشکلات داخلی، بی تدبیری ها، عدم جمع بندی توان ملی و ظرفیت ها، عدم استفاده از تجارب و کینه ورزی دشمنان، سختی های زیادی را بر دوش ملت و کشور گذاشته است.
وی با بیان اینکه امروزه مشکلات شکل و رنگ خود را تغییر داده است، بیان کرد: معتقدم که در حل مسائل و مشکلات آنطور که باید پیشرفت نکردیم، اکنون نمیتوانیم تعلل کنیم؛ چرا که فرصت تاریخی برای صادرات پیش آمده و باید از این فرصت مناسب که دشمنان در اختیار ما قرار دادند، نهایت استفاده را ببریم و اقتصاد بدون نفت را باید در کشور عملیاتی کنیم.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کاهش و قطع وابستگی نفت در بودجه سال جاری ایجاد شده است، گفت: از سال ۳۲ تلاش میکنیم اقتصاد بدون نفت را در کشور عملیاتی کنیم، امیدوارم روزی فرابرسد که درآمدهای نفتی را در بودجه سال جاری اعمال نکنیم.
وی خاطرنشان کرد: حدود ۱۲۷ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی در برابر ۳۲۰ هزار میلیارد تومان هزینههای جاری وجود دارد که باید سعی کنیم این فاصله و اختلاف را جبران کنیم.
وی با اشاره به استراتژی جدید جمهوری اسلامی ایران از اردیبهشت سال جاری در برخورد با مسائل منطقه و توفیقات زیادی که در این رابطه به دست آمد، گفت: به حداکثر رساندن استحکام داخلی، توجه به اقتصاد و مقاوم کردن پایه های اقتصاد، توجه به تولید داخل و رونق تولید، صادرات قدرتمند و رو به رشد استراتژی جدید کشور بود.
وی با بیان اینکه طی هفت ماه امسال، ۵۰ درصد نسبت به سال گذشته، رشد مالیاتی داشتیم، افزود: مالیات بر ارزش افزوده یکی از دغدغههای فعالان اقتصادی است، از تمامی فعالان اقتصادی و از همه مراکز صاحب نظر مشکلات اجرای اصل ۴۴ را جویا شدیم و براساس این اظهار نظر مشکلات این اصل در پنج محور مطرح شد.
▪️نباید از اقتصاد بلاتکلیف کشور انتظار معجزه داشته باشیم
رئیس اتاق بازرگانی ایران هم در بیست و پنجمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی، گفت: اقتصاد ایران بلاتکلیف است و نباید از یک انتظار بلاتکلیف انتظار معجزه داشته باشیم.
غلامرضا شافعی تاکید کرد: مشکل ما بزرگ تر از اقتصاد کلان و یا خرد است. ما در قاعده گذاری اقتصاد کشور مشکل داریم و تا این مسئله را حل نکنیم، تغییری حاصل نخواهد شد.
وی اظهار کرد: مشکلات اقتصاد و صادرات کشور در طول ۲۵ سالی که مشکلات را عنوان کرده ایم، مرتفع نشده است و به بیان بهتر ما مشت به سندان کوبیده ایم.
شافعی افزود: اگر مسیر حرکتی ما همان مسیر دهه های گذشته باشد، نمی توانیم منتظر تغییرات باشیم.
وی ادامه داد: ایران باید سالانه ۶۰۰ میلیارد دلار صادرات داشته باشد. اگر این میزان را با آمار کنونی صادرات مقایسه کنیم به عمق فاجعه پی می بریم.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: اگر فشار دولت از روی دوش تولیدکنندگان برداشته شود و به جای مشت کوبیدن بر سینه شان، دست بر شانه شان گذاشته شود، خواهید دید که چه کارهای بزرگی می توان کرد.
شافعی اظهار کرد: افراد زیادی خود را متولی صادرات در کشور می دانند اما کسی پاسخگوی صادرکننده ها نیست. به بیان بهتر متولی اصلی این حوزه در کشور مشخص نیست.
وی با اشاره به اینکه رونق تولید با شعار محقق نمی شود، گفت: اگر به سخنان مقام معظم رهبری اعتقاد دارید، به جای تکرار این سخنان، آن ها را در کشور پیاده سازی و اجرایی کنید.
شافعی افزود: چگونه می توان در کشوری که سود اصلی نصیب دلال ها می شود و پای تولیدکننده به زندان باز می شود، به رونق تولید امیدوار بود؟
وی تاکید کرد: باید بین رضایت و مصلحت مردم یکی را انتخاب کنیم و اولویت بندی ما تعیین می کند که چه سیاست هایی را در ادامه اعمال کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: تحریم ها مصداق جمله عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد، است و باید از این فرصت به دست آمده به بهترین نحو ممکن در مسیر توسعه صادرات و تولید استفاده کنیم.
شافعی با تاکید بر اینکه نمی توانیم از یک نسخه واحد برای رونق تولید و صادرات استفاده کنیم، گفت: نمی توان نسخه آذربایجان را در سیستان عملیاتی کرد و باید نسخه پیچی های انجام شده متناسب با امکانات و ظرفیت های هر منطقه باشد.
وی افزود: با این کار می توان از استعدادهای نهفته هر استان جهت توسعه کشور به بهترین نحو ممکن استفاده کرد.
شافعی در پایان تاکید کرد: قدرت باید در کشور توزیع شود و با تقسیم قدرت بین استانداران می توانیم مرکزگرایی را در کشور کاهش دهیم.
▪️اهمیت توسعه روابط تجاری ایران و ترکیه
عضو هیات رئیسه اتاق ترکیه در بیست و پنجمین همایش ملی صادرات غیر نفتی گفت: گسترش روابط تجاری ایران و ترکیه دارای اهمیت زیادی است و برای تعمیق رابطه ها تلاش می کنیم.
اؤزتورک اوران عنوان کرد: ایران و ترکیه دو کشور برادر هستند و اتاق های بازرگانی این دو کشور، در صدد توسعه روابط فی مابین هستند.
وی با اشاره به اینکه تنوع صادراتی ایران به عنوان یکی از شرکای ترکیه برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است، یادآوری کرد: در زمان کنونی حجم تجارت دوجانبه کشورها کافی نیست و باید میزان آن افزایش یابد.
وی با بیان اینکه از مشکلات ایران اطلاع داریم، خاطرنشان کرد: ایران مرزها را طی کرده و بر مشکلات موجود در اقتصاد فائق خواهد آمد و زمانی که این مشکلات را پشت سر بگذارد کشوری قدرتمند و ثروتمندی را خواهیم دید.
اوران، با بیان اینکه تبریز فرصت های تجاری و سرمایه گذاری بالایی دارد، افزود: این فرصت ها باید به سرمایه گذاران و کارآفرینان بیان شود و پیشنهاد می شود برای گسترش همکاری های تجاری بین ایران و ترکیه کنسرسیوم مشترکی بین اتاق های ترکیه و ایران ایجاد شود و در این زمینه آماده همکاری هستیم.
▪️بخش خصوصی برای حل مشکلات صادرات راهکار ارائه کند
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی در بیست و پنجمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی، گفت: پیشنهاد من فعال شدن بخش خصوصی در ارتباط با ارائه راهکارهاست و فعالان این حوزه برای رفع مشکلات صادرات کشور به مجلس شورای اسلامی راهکار ارائه کنند.
محمدحسین فرهنگی تصریح کرد: واقعیت این است که تحرک بخش خصوصی در زمینه ارائه راهکارها کافی نیست و این بخش باید بیشتر از این در ارائه پیشنهاد به مجلس و دولت فعال باشند.
وی تاکید کرد: پیشنهادهای اتاق های بازرگانی باید به حدی قوی باشد که فورا در مجلس شورای اسلامی رای آورده و مورد توجه قرار گیرد.
فرهنگی با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی در مسائل مالیاتی اقدامات خوبی انجام داده است، گفت: برای نمونه اختصاص یک درصد از مالیات ارزش افزوده به شهرک های صنعتی و نیز تغییر نحوه پرداخت مالیات بر ارزش افزوده پیمانکاران از هنگام ارائه صورت وضعیت به زمان دریافت صورت حساب را از جمله اقدامات انجام یافته در این خصوص خواند و اظهار امیدواری نمود: که مصوبات مجلس در اخذ مالیات بر ارزش افزوده به درستی اجرا شود.
وی ادامه داد: آذربایجان شرقی سال گذشته ۵.۴ درصد از صادرات کشور را به خود اختصاص داده است و در ۶ ماهه اول امسال این درصد به ۷.۴ رسیده است. که با توجه به توانمندیهای و روش های نوین تجاری می توانیم سهم بسیاری بیشتری را به استان و کشور اختصاص دهیم.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: تبریز و استان آذربایجان شرقی با توجه به موقعیت استراتژیک خود می تواند ارتباط نزدیک تری با کشورهای هدف و کشورهای اروپایی داشته باشد و هماند شهر استانبول برای ترکیه می تواند به عنوان دروازه تجارت ایران ایفاء نقش نماید.
فرهنگی اظهار کرد: کشف بازارهای جدید، استفاده صحیح از فرصت ایجاد شده و استفاده درست از مساله ارز باید به بهترین شکل ممکن در راستای توسعه صادرات کشور مورد بهره برداری قرار گیرد.
وی تاکید کرد: ترکیه، عراق، ارمنستان و آذربایجان بیشترین مقاصد صادراتی استان آذربایجان شرقی هستند اما ما باید در سایر کشورها و به خصوص کشورهای اروپایی نیز فعالیت های بیشتری را انجام دهیم.
▪️تاسیس کنسرسیوم های صادراتی باعث رونق صادرات کشور می شود
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان در بیست و پنجمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی کشور گفت: با تاسیس کنسرسیوم های صادراتی و تمرکز روی بازارهای هدف، رونق صادراتی کشور تقویب می شود.
گلشیرازی عنوان کرد: قاطبه صادرکننده ها و تولیدکننده ها امروز آماده اند با تمرکز بر اقتصاد مقاومتی و اقتصاد صادرات مدار و تولید محور، یاری رسان اقتصاد کشور در شرایط تحریم باشند.
وی افزود: سرداران جنگ اقتصادی افراد باتجربه ای هستند که در اتاق های بازرگانی تاثیرگذار هستند و حمایت از این افراد در سخنان مقام معظم رهبری نیز مورد تاکید قرار گرفته است.
گلشیرازی تصریح کرد: در بحران اقتصادی دو دهه گذشته دنیا، اتاق های بازرگانی ساز و کار های خود را از نو تعریف کرده و در گذر از بحران موفق عمل نموده اند.
وی با اشاره به نسل های مختلف اتاق های بازرگانی جهان، خاطرنشان کرد: نسل اول اتاق ها با هدف لابی گری و مذاکره با قوا بود و نسل دوم اتاق ها از طریق ایجاد شوراها و مراکز رشد و شبکه سازی بین اعضا، بر بسیاری از بحران ها غلبه کردند و امروزه اتاق های نسل سوم، رفاه شهری و اقتصاد شهر و استان خود را هدف قرار داده اند.
رئیس اتاق اطفهان در راستای توسعه اقتصادی کشور تاکید کرد: ما نیاز به اقتصاد شفاف، اقتصاد غیر رانتی و اقتصاد غیردولتی داریم. و این تنها راه ماست.
▪️شعارزدگی آفت رونق تولید است
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در بیست و پنجمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی، شعارزدگی را آفت رونق تولید دانست.
معصومه آقاپور عنوان کرد: امسال سال رونق تولید است و ما باید از شعارزدگی دست برداریم و وارد عمل شویم.
نماینده مردم شبستر اظهار کرد: باید به دور از جناح بندیهای سیاسی در حل مسائل بخش تولید، بازار، تجارت و معیشت خانوارها تلاش نماییم.
وی خاطرنشان کرد: در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، در تلاش هستیم تا حرکت فعالان اقتصادی تسریع شده و مسیر آنها را هموارتر کنیم.
آقاپور با اشاره به این که جراحی اقتصادی با چاقوی سیاسی امکانپذیر نیست، گفت: با توجه به اینکه تحریم ها هر روز سخت تر می شود باید خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی ایرانیان نیز شتاب بیشتری بگیرد.
وی تصریح کرد: سرمایه گذاری خارجی در ۷ ماهه اول سال به ترتیب در استان های خراسان رضوی، تهران، آذربایجان شرقی، اصفهان و سایر استان های کشور ۳۲ درصد افزایش یافته است و سرمایه گذران خارجی که عمدتا از کشورهای اوراسیا هستند در ۵۲ طرح مشارک نموده اند.
آقاپور در ادامه گفت: مشارک کشور های همسایه در طرح های صنعتی و اقتصادی کشور نشان می دهد که کشورهای همسایه ما هم متوجه اهمیت و توسعه مستمر شرکت های کوچک و متوسط ایران شده اند و این بنگاه ها می توانند پایگاه اصلی اقتصادی و بودجه کشور باشند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در شاخص طرح اصلاحات قانون بانکداری اقدامات خوبی به نفع فعالان اقتصادی صورت گرفته است و این طرح با تصویب مجلس شورای اسلامی، باعث توسعه فعالیت های اقتصادی خواهد شد. وی از فعالان اقتصادی کشور خواست تا در فرصت باقی ماننده پیشنهادات اصلاحی خود در خصوص قانون مالیات بر ارزش افزوده را به اتاق های بازرگانی ارائه نمایند.
▪️صادرات غیرنفتی موتور محرک تولید و اشتغال است
رئیس صندوق توسعه ضمانت صادرات در بیست و پنجمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی، گفت: صادرات غیرنفتی می تواند موتور محرک رونق تولید و افزایش اشتغال در کشور باشد.
بهرامی اظهار کرد: در اسناد مربوط به اقتصاد مقاومتی صادرات غیرنفتی مورد تاکید قرار گرفته است و این تاکید به دلیل اهمیتی است که به اقتصاد برونگرا داده می شود.
وی با اشاره به این نکته که حجم تجارت صادرات جهانی ۲۵ تریلیون دلار است در خصوص سهم ایران از این حجم صادرات؛ خاطرنشان کرد: سهم صادرات ایران از میزان کل صادرات در جهان با احتساب صادرات نفت، ۰.۵ درصد و بدون احتساب آن ۰.۲۳ درصد است.
بهرامی افزود: بیشتر موارد صادراتی به مواد خام و معدنی مربوط می شود که تاثیر زیادی روی اشتغال زایی ندارند.
وی با تاکید بر اینکه رقابت با شرکت های توانمند بین المللی برای واحدهای کوچک و متوسط ایرانی آسان نیست، گفت: ما در این زمینه از ظرفیت همسایه های کشور به خوبی استفاده نکرده ایم. سهم ما از بازار کشورهای همسایه چیزی حدود ۲ درصد است که بسیار ناچیز است.
بهرامی عنوان کرد: هر چقدر تنوع مواد صادراتی و تمرکز مقاصد صادراتی بیشتر شود، مقابله با تحریم ها آسانتر خواهد شد.
وی در پایان گفت: در شش ماهه اول امسال رشد بالایی در عملکرد حوزه های مختلف بیمه داشته ایم که صدور بیمه نامه های صادراتی از طریق صندوق توسعه صادرات می تواند نمونه ای از اقدامات انجام شده باشد.
▪️رونق تولید کلید حل مشکلات کشور است
معاون وزیر صمت در بیست و پنجمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی، گفت: همچنان که مقام معظم رهبری نیز تاکید نموده اند، رونق تولید کلید حل مشکلات امروز کشور است.
صادقی نیارکی تصریح کرد: مقام معظم رهبری بیش از ۳۰۰ بار در سخنرانی های امسال خود از رونق تولید سخن گفته و روی آن تاکید داشته اند.
وی عنوان کرد: متاسفانه الگو و ساختار توسعه صنعتی در ایران مناسب نیست و باید تغییراتی در این الگو داده شود.
صادقی با اشاره به آمار صادراتی یک سال گذشته کشور، خاطرنشان کرد: ۱۰ درصد از بنگاه های اقتصادی ۹۰ درصد از صادرات یک سال گذشته ایران را عهده دار بوده اند.
وی افزود: عمده مواد صادراتی کشور مواد خام و معدنی بوده است که این موضوع در طولانی مدت به نفع کشور نیست.
صادقی در پایان گفت: راهکارهای ارائه شده در همایش صادرات غیرنفتی و سخنرانی های علمی انجام شده می تواند به تغییر رویکرد صادراتی ایران کمک کند.
▪️اوراسیا هدف اول صادراتی کشور است
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران در بیست و پنجمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی، کشورهای اوراسیا را هدف اصلی صادراتی ایران عنوان کرد.
زادبوم تاکید کرد: به دستور رئیس جمهور، علاوه بر تلاش برای حضور در بازارهای اوراسیا، پیگیر پیوستن به سازمان تجارت جهانی نیز هستیم.
وی تشکل گرایی در توسعه صادرات را مهم دانست و عنوان کرد: در موضوع صادرات باید به قانون بهبود فضای کسب و کار احترام گذاشته و تشکل گرایی را در اولویت قرار دهیم.
زادبوم در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: تغییر نرخ ارز در صادرات کشور تاثیر داشت و امسال نسبت به سال گذشته شاهد رشد ۳۰ درصدی بودیم.
وی افزود: همه مشکلات کشور ناشی از تحریم نیست و برخی از مشکلات کشور ساختاری است که باید به آن توجه جدی نمود.
زادبوم در پایان تصریح کرد: قدم هایی که امروزه در حوزه صادرات برداشته شده است، شایسته تقدیر است.
▪️نوع نگاه ما به صادرات، آینده توسعه اقتصادی کشور را مشخص می کند
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در بیست و پنجمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی تبریز، گفت: نگاه ما، آینده توسعه اقتصادی کشور را مشخص می کند و باید به یک صادرکننده و صنعتگر نگاه مناسبتری داشته باشیم.
مسعود پزشکیان تاکید کرد: ما باید بدانیم که هم اکنون در حوزه صادرات جهان در کجا هستیم و باید در کجا باشیم؟
وی افزود: با یافتن پاسخ این سوال می توانیم برنامه دقیقی برای رسیدن به جایگاه مورد نظر داشته باشیم.
پزشکیان تغییر در تمام حوزه ها را منوط به تغییر در جامعه دانست و گفت: باید علم، رفتار، مهارت و نگاهمان را تغییر بدهیم تا بتوانیم در جامعه نیز تغییر ایجاد کنیم.
وی موانع داخلی را مشکل اصلی صادرکننده ها عنوان کرد و افزود: برخی از تولیدکننده ها و صادرکننده ها برای دریافت یک مجوز باید بیشتر از ۴ ماه دوندگی داشته باشند که باید در راستای توسعه اقتصادی کشور و بهبود فضای کسب و کار بورکراسی های زاید اداری را حذف نماییم.
پزشکیان در پایان گفت: کارآفرینان عزت و سربلندی را برای ایران به همراه می آورند و باید از این افراد حمایت کنیم.
▪️رویکرد اقتصادی کشور باید تغییر کند
استاندار آذربایجان شرقی در بیست و پنجمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی، گفت: رویکرد اقتصادی کشور نیاز به تغییر دارد و این تغییر باید در سطح جامعه صورت گیرد.
محمدرضا پورمحمدی تاکید کرد: صادرات ایران باید بر اساس اهداف تعیین شده توسعه یابد و بازاریابی که در این حوزه صورت می گیرد، بهتر است ماموریت گرا باشد.
وی ادامه داد: بخش خصوصی و بخش دولتی نیز باید هدف گرا و تقاضا محور باشد.
پورمحمدی با بیان اینکه شناختن مشتری در صادرات اهمیت بالایی دارد، خاطرنشان کرد: دنیای امروز دنیای آینده نگری است و باید آینده صادراتی خود را تعریف و ترسیم کنیم.
وی افزود: توسعه شرکت های تخصصی بازاریابی برای توسعه صادرات پیش بینی شده است و ۳ مورد از این شرکت ها نیز اجرایی شده است.
استاندار آذربایجان شرقی ایجاد نمایشگاه های دائمی در کشورهای هدف و همسایه را نیز مهم دانست و گفت: در این زمینه صحبت هایی با کشورهای هدف همسایه صورت گرفته است.
پورمحمدی تاکید کرد: ۵ کنسرسیوم صادراتی نیز تا پایان سال ۱۴۰۰ تاسیس خواهد شد.
وی تقویت زیرساخت های ارتباطی را نیز دارای اهمیت دانست و گفت: در صدد احیای کریدورهای حمل و نقل و تعریف کریدورهای جدید ریلی در استان هستیم.
استاندار آذربایجان شرقی افق صادراتی استان برای سال ۹۸ را ۳ میلیارد دلار عنوان نمود.
▪️با ایده آل های اخلاق تجاری فاصله داریم
مدیرگروه جامعه شناسی دانشگاه پیام نور آذربایجان شرقی در بیست و پنجمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی گفت: جامعه ما با ایده آل های اخلاق تجاری فاصله دارد.
فیروز راد، گفت: توسعه به معنی بازسازی جامعه بر اساس اندیشه های نو بر مبنای علم باوری و آینده باوری است و در توسعه صادرات نیز باید به این مفاهیم توجه کنیم.
وی خاطرنشان کرد: توسعه به معنی توانمندسازی انسان و جامعه است و توانمندی هر یک بدون دیگری نتیجه نخواهد داد.
راد گفت: افرادی مانند برق لامع و عالی نسب، زمانی زمینه ساز اقدامات بزرگ در صنعت شده اند و راه و روش این افراد باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به آسیب های اقتصادی جامعه، تاکید کرد: این میزان از فساد و اختلاس در تاریخ ایران بی سابقه است و باید مورد بررسی دقیق قرار گیرد.
▪️سیاست های صادراتی باید تکنولوژی تولیدی را به روز کند
کارشناس حوزه کسب و کار و سرمایه گذاری در بیست و پنجمین همایش ملی بین المللی توسعه صادرات غیرنفتی، گفت: سیاست های صادراتی باید به گونه ای باشد که بتوانیم تکنولوژی مورد استفاده در تولید را بروز رسانی کنیم.
پیمان مولوی عنوان کرد: ایران بزرگترین اقتصاد دنیاست که در جدول رتبه بندی جهانی حضور ندارد.
وی افزود: این موضوع سبب می شود که سرمایه گذاران علاقه کمتری به سرمایه گذاری در کشور داشته باشند.
مولوی تاکید کرد: هزینه دسترسی به پول بین المللی در ایران بالاست و همین موضوع ریسک سرمایه گذاری را افزایش داده و قدرت رقابت را پایین می آورد.
وی پیاده سازی همزمان هدف ها را رمز موفقیت دانست و گفت: اینکه از فعال اقتصادی راهکار بخواهیم درست نیست و این راهکار باید از سوی مجلس و دولت ارائه شود.
در پایان این همایش از صادرکنندگان ممتاز و نمونه ملی استان آذربایجان شرقی و نیز صادرکنندگان برتر و برگزیده استان در سال ۱۳۹۸ تجلیل بعمل آمد.
http://tabrizeman.ir/?p=94631