به گزارش آژانس خبری تبریزمن ، فتحی گفت: با توجه به برآوردهای آماری مقدار تولید سیب درختی در سالجاری بیش از ۶۸۰ هزار تن میباشد که از این مقدار ۶۸ هزار تن سیب تابستانه و ارقام محلی و مقدار ۶۱۲ هزار تن سیب پاییزه، شامل ۳۹۷ هزار تن ممتاز و درجه یک، ۱۴۳ هزار تن درجه ۲ و ۷۲ هزار تن درجه ۳ میباشد.
وی، میزان سیب مصرفی آذربایجانشرقی را حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تن اعلام کرد.
فتحی با بیان اینکه ۳۸ درصد سیب برداشت شده به رقم «گلدن»، ۶۰ درصد به رقم «رِد» و دو درصد بقیه نیز به سایر ارقام اختصاص دارد، افزود: غالب ارقام باغات سیب از نوع رقم «رِد» و رقم «گلدن» میباشد و با توجه به شرایط اقلیمی مرغوبیت و خاصیت انبارداری بالا دارای مزیت صادراتی است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی تشریح کرد: ۱۰ درصد سیب درختی در آذربایجانشرقی به ارقام تابستانه همانند سیب مشکی، گلاب، قره یاپراق، شیخ احمد، ساری آلما، قزل آلما و حدود ۲ درصد از باغات سیب استان نیز از نوع رویشی (سیب مالینگ پا کوتاه) و شامل ارقام فوجی، دلبار استار (دورنگ فرانسوی)، گالا، گلاب، رد استارکینک و برابرن بهصورت پراکنده است.
فتحی افزود: شهرستان مراغه با تولید بیش از ۳۰۰ هزار تن مقام اول و شهرستانهای میانه با ۱۲۰ هزار تن و اهر با ۹۳ هزار تن و مرند ۴۵ هزار تن در استان به ترتیب مقام دوم تا چهارم را به خود اختصاص دادهاند.
رییس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه این استان ۱۱۲ هزار و ۱۴۴ هکتار باغ درختان مثمر دارد که معادل ۴.۱۸ درصد سطح باغات کشور است، گفت: استان از نظر سطح زیر کشت باغهای میوه رتبه ششم و از لحاظ تولید محصول رتبه پنجم کشور را در اختیار داریم.
وی اظهار کرد: بر اساس آخرین آمار، محصولات عمده استان شامل سیب با سطح باروری ۳۲ هزار و ۱۲۹ هکتار، انگور با سطح باروری ۱۷ هزار و ۵۲ هکتار، زردآلو با سطح باروری ۱۱ هزار و ۱۱۸ هکتار، بادام با سطح باروری ۹ هزار و ۲۶۱ هکتار و گردو با سطح باروری هشت هزار و ۹۰۴ هکتار است.
فتحی افزود: آذربایجان شرقی در تولید زردآلو رتبه اول، سیب، بادام، گوجه، آلو، توت، سماق، زغال اخته، آلبالو و سنجد رتبه دوم و تولید انگور و گلابی رتبه سوم را دارد.
وی ادامه داد: آذربایجان شرقی در تولید گردو، گیلاس، فندق و گل محمدی نیز رتبه پنجم کشور را دارد