1

اسکی بازان تبریز برای تمرین به تهران می روند

  • کد خبر : 65604
  • ۱۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۳:۲۰
اسکی بازان تبریز برای تمرین به تهران می روند

تبریزمن تبریز ۲ پیست اسکی بنام های یام (پیام) و سهند دارد که پیست یام به دلیل کوچک بودن و نداشتن برف در بیشتر ماه های سال و پیست سهند به دلیل تعطیل شدن، عملا کارایی خود را از دست داده اند و اسکی بازان حرفه ای این شهر برای تمرین مجبور هستند به تهران بروند.

به گزارش تبریزمن به نقل از خبرگزاری ایرنا، پیست اسکی سهند که در ۳۹ کیلومتری جنوب شرق شهر تبریز و در دامنه کوه سهند واقع شده‌ و دارای مسیر اسکی به طول یکهزار و ۲۰۰ متر است زمانی یکی از پیست های فعال کشور به شمار می رفت، این پیست در حال حاضر تعطیل شده و علاقه مندان این رشته مفرح زمستانی و اسکی بازان حرفه ای، دیگر نمی توانند در آن تمرین کنند.

به رغم وعده های که در دولت های قبلی برای رفع ریشه ای مشکل این پیست داده بودند مشکلات این پیست نه تنها رفع نشده بلکه زیادتر هم شده و در حال حاضر به طور کامل تعطیل شده است.

تنها راه حل مشکل پیست سهند واگذاری ان به بخش خصوصی است

رئیس هیات اسکی آذربایجان شرقی با بیان اینکه تنها راه حل مشکل پیست سهند واگذاری آن به بخش خصوصی است، گفت: پیست های اسکی در بیشتر کشورها به بخش خصوصی و سرمایه گذاران این بخش واگذار شده است.

محمد حسین فوطه بافان افزود: در استان نیز سرمایه گذار بخش خصوصی آماده است تا در این پیست سرمایه گذاری کند اما برخی مسائل حقوقی از جمله ادعای مالکیت سازمان همیاری شهرداری، مانع از تحقق این موضوع مهم شده و همین موضوع موجب آسیب به رشته اسکی و فعالان آن در استان شده است.

وی اضافه کرد: زمانی سازمان همیاری راه دسترسی این پیست را احداث کرد و هزینه آن را گرفت اما باز هم مدعی مالکیت دارد و به نوعی سهم خواهی می کند در حالی که هیچ آورده ای در این پیست ندارد.

فوطه بافان با بیان اینکه دسترسی به مقامات استانی برای رفع این مشکل سخت است، از استاندار اذربایجان شرقی درخواست کرد تا شخصا به این موضوع ورود کند و از تباه شدن استعدادهای این رشته در استان جلوگیری نماید.

وی اضافه کرد: به رغم اینکه امکانات نداریم اما اسکی بازان استان در کشور حرف های زیادی برای گفتن دارند و عناوین بسیاری در عرصه های ملی و بین المللی کسب کرده اند از این رو از همه دلسوزان به ویژه از شهرداری تبریز به عنوان متولی ورزش همگانی می خواهیم که به احیا این پیست کمک کند.

وی گفت: سرمایه گذار مشتاق است تا در این پیست سرمایه گذاری کند اما سازمان همیاری به رغم تغییر بهره بردار، تن به این کار نمی دهد.

آمادگی بخش خصوصی برای سرمایه گذاری بالای ۲۰۰ میلیارد تومان در پیست سهند

دبیر هیات اسکی آذربایجان شرقی نیز با اشاره به جلسات متعدد شرکت بهره بردار و شرکت سرمایه گذار و هیات، قرار بر این شد تا سرمایه گذار هزینه ۲.۵ میلیارد تومانی شرکت بهره بردار را بدهد و بالای ۲۰۰ میلیارد تومان در این پیست سرمایه گذاری کند.

حسن دباغی نژاد افزود: این طرح تفریحی گردشی در میراث استان مصوب شده و به تهران برای تصویب نهایی ارسال شده است که البته باید سازمان همیاری شهرداری نیز همکاری کند تا این پیست دوباره به روزهای خوب خود بازگردد.

وی بیان کرد: به دلیل تعطیلی این پیست، سال گذشته ۵۵۰ نفر از علاقه مندان این رشته برای تفریح و اسکی کردن به پالان دوکن ترکیه رفتند که با اندکی توجه و همکاری، می توان به این افراد در داخل استان خدمات ارایه کرد.

بهترین پیست کشور قابل استفاده نیست

بانوی قهرمان در رشته مارپیچ کوچک و بزرگ با بیان اینکه پیست سهند یکی از بهترین پیست های کشور است گفت: متاسفانه این پیست به دلیل برخی مشکلات قابل استفاده نیست و اسکی بازان برای تمرین به تهران و استان های دیگر می روند.

فائزه ابوالحسن زاده افزود: اگر پیست نباید تمرین هم تعطیل است و استعداد های یکی پس از دیگری از بین می رود از این رو انتظار داریم مسئولان مشکلات این پیست را هرچه زودتر برطرف کنند.

وی گفت: مسابقات زیادی در این پیست برگزار شد و این پیست امکانات خوبی دارد اما نیاز به سرمایه گذاری و توسعه دارد که از امکان هیات و اداره کل ورزش خارج است از این رو بخش خصوصی باید در این مقوله ورود کند.

تمرین نکرده در مسابقات کشوری حضور می یابیم

مربی اسنوبورد درجه ۲ و رئیس کیته اسنوبورد هیات اسکی استان نیز با بیان اینکه به دلیل تعطیلی این پیست، بدون تمرین در مسابقات کشوری حاضر می شویم.

عماد فرامرزی افزود: زمانی پس از تهران و البرز، قدرت سوم این رشته در کشور بودیم که تعطیلی این پیست، موجب تضعیف این رشته و دیگر رشته های اسکی در استان شد.

وی همچنین از کمبود وسایل و تجهیزات اسکی به دلیل تحریم ها به عنوان دیگر مشکل اسکی بازان نام برد و گفت: اسکی ورزش گرانی نیست و اگر مشکل پیست سهند حل شود این رشته می تواند به یک رشته همگانی و خانوادگی تبدیل شود.

پیست اسکی سهند ۵۲ هکتار مساحت دارد و ۶۰ اسکی باز به صورت سازمان یافته و حرفه ای در این رشته در استان فعالیت می کنند که در صورت رفع مشکلات پیست و ایجاد امکانات، این تعداد قابل افزایش تا چند برابر است.

لینک کوتاه : http://tabrizeman.ir/?p=65604

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.