0

ضرورت خوشایند سازی زایمان طبیعی در کشور

  • کد خبر : 75491
  • ۲۱ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۷
ضرورت خوشایند سازی زایمان طبیعی در کشور

نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، بر خوشایندسازی زایمان طبیعی در کشور به منظور کاهش آمار سزارین تاکید کرد.

به گزارش پایگاه خبری تبریزمن به نقل از خبرگزاری مهر، فاطمه محمدبیگی، در نشست کشوری سلامت مادران و جوانی جمعیت که در سالن همایش‌های بیمارستان قلب شهید رجایی برگزار شد، گفت: خوشایندسازی زایمان طبیعی مهم است، در زمان حاضر استان گیلان و مازندران بیشترین آمار سزارین را دارند و میزان سزارین آنها نزدیک به ۸۰ تا ۹۰ درصد است و در عین حال کمترین میزان ولادت را در کشور دارند و هشدار اضمحلال جمعیتی در این دو استان به صدا در آمده است.

وی افزود: تدوین بسته‌های متنوع بیمه‌ای برای خدمات، گسترش مراکز سطح دو و سه درمان ناباروری طبق قانون باید انجام شود که تا حد زیادی پیش رفته اما باید توسعه یابد.

محمدبیگی ادامه داد: باید در مجلس و دولت با تصویب قوانین از طرق مختلف برای افزایش مراکز زایمان ایمن، تقویت نظام مامایی و بهورزی اقدام کنیم.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در ادامه بر رفع موانع فرزندآوری و ارتقای سلامت مادر و کودک و تأمین سلامت نوزادان، تاکید کرد.

نرخ موالید در ۱۵ استان کشور افزایش یافته است

در ادامه، امیرحسین بانکی پور عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، گفت: حدود ۲ سال از زمان اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت می‌گذرد، اما طی این مدت به دستاوردهای بزرگی نائل آمده ایم. بررسی‌ها بیانگر این است که سیاست‌های جمعیتی به سرعت اثرگذار نیست، اما قانون جوانی جمعیت و اجرای آن اثرگذار بوده است.

وی با بیان اینکه در آستانه ابربحران و خطر پیری جمعیت قرار داریم، خاطرنشان کرد: موضوع جمعیت، مختص یک دولت یا یک اندیشه سیاسی نیست، بلکه یک موضوع ملی است. قانون جوانی جمعیت، اثرگذار بوده، چرا که به صورت تک بعدی به موضوع جمعیت نگاه نکرده ایم.

بانکی پور با بیان اینکه پس از اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت شاهد تغییر در الگوی باروری کشور هستیم، گفت: از سال ۹۴ تا زمان آغاز قانون جوانی جمعیت، میزان نرخ بارداری کشور حدود ۲۰ درصد کاهش یافته بود، اما بر اساس آمار منتشر شده در بهار امسال میزان نرخ موالید در ۱۵ استان کشور افزایش یافته است.

وی گفت: الگوی فرزند سوم به میزان ۹ درصد، الگوی فرزند چهارم به میزان ۲۸ درصد، الگوی فرزند پنجم به بالا به میزان ۵۱ درصد افزایش یافته است. همچنین میزان باروری مادران بیشتر از ۳۵ سال به میزان ۱۵ درصد افزایش یافته است.

لینک کوتاه : http://tabrizeman.ir/?p=75491

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.