5

بی‌توجهی مسؤولان و نمایندگان به مشکلات بیمه‌ای کشاورزان قابل توجیه نیست

  • کد خبر : 63064
  • ۰۷ دی ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۴
بی‌توجهی مسؤولان و نمایندگان به مشکلات بیمه‌ای کشاورزان قابل توجیه نیست
رئیس اتاق اصناف کشاورزی آذربایجان‌شرقی گفت: باید اذعان کرد، صندوق بیمه کشاورزی عملا ورشکسته است و متاسفانه مشکلات بیمه کشاورزی با وجود اهمیت این بخش در تامین امنیت غذایی کشور به هیچ عنوان از اولویت‌های مسؤولان و نمایندگان نیست.

به گزارش تبریزمن، هادی فرجی آزاد صبح امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه کشاورزان برای تولید ارزاق عمومی سالم و امنیت غذایی جامعه با تهدیدات متعددی از جمله حوادث طبیعی و آفات روبرو هستند، اظهار کرد: بر همین اساس دولت‌ها در همه جای دنیا از این بخش حمایت می‌کنند و بحث بیمه کشاورزی در مقابل بلایای طبیعی و غیرطبیعی نیز در کشور ما با همین رویکرد پیگیری و صندوق بیمه کشاورزی با شخصیت حقوقی و طبق قانون شرکت‌های دولتی ایجاد شده است.

وی در خصوص وضعیت بیمه محصولات زراعی آذربایجان‌شرقی در سال زراعی ۱۴۰۲ و ۱۴۰۱ گفت: در استان ۲۱۰ هزار هکتار مزارع آبی و ۶۰۰ هزار هکتار اراضی طرح جهش تولید داریم که از مجموع  ۶۲۵ هزار و ۸۶۷ هکتار سطح ابلاغی بیمه محصولات زراعی و طرح جهش تولید در سال زراعی گذشته ۲۶۲ هزار و ۲۴۷ هکتار عقد قرارداد بیمه با کشاورزان صورت گرفته است.

نماینده استان در اتاق اصناف کشاورزی این میزان را معلول ۴۰ درصد اراضی مذکور اعلام و تصریح کرد: این عدد برای سال زراعی جاری تنها ۲۰ درصد است و در خصوصی دلایل کاهش این آمار باید گفت کل غرامت استان در سالگرشته ۱۷۰ میلیارد تومان بوده که از این مبلغ تنها ۵۶ میلیارد تومان به کشاورزان خسارت دیده پرداخت شده که ۳۷ میلیارد تومان نقدی و ۱۹ میلیارد به‌صورت تهاتر صورت گرفته است.

وی، کاهش مستمر میزان خسارات پرداختی از طرف صندوق را یکی از دلایل عدم تمایل کشاورزان به بیمه محصولات خود برشمرد و افزود: علاوه بر این عدم پرداخت بموقع غرامت، اعمال میانگین پنج ساله در پرداخت غرامت‌ها و آن هم به‌صورت مزارع همگن موجب شده تا هر سال شاهد کاهش میزان اراضی تحت پوشش بیمه باشیم.

فرجی، مشکلات سیستم جامع سابکا و عدم امکان ثبت مداوم بیمه، تعیین غرامت از طریق سنجش دور و عدم تطابق کامل آن با واقعیت و درصد خطای غیرقابل چشمگیر این روش، تغییرات فراوان در سامانه در خصوص ثبت بیمه‌های کشت قراردادی و جهش تولید و بلاتکلیفی کارگزاران و افزایش حق بیمه در برخی محصولات از یک سو و کاهش میزان پرداخت غرامت را از دیگر معضلات کشاورزان با صندوق بیمه کشاورزی عنوان کرد.

و با بیان اینکه ۱۷۰ میلیارد خسارت امسال تنها مربوط به ۳۵ تا ۴۰ درصد کشاورزان استان است که نسبت به بیمه محصولات خود اقدام کرده‌اند، متذکر شد: با احتساب خسارات وارده شده به کشاورزان فاقد بیمه می‌توان این میزان را بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان تخمین زد و این بدون احتساب خسارات وارده به بخش دام و طیور است و با این حال با گذشت سه ماه از سال زراعی تا کنون تنها ۲۰ درصد یعنی ۳۰ هزار هکتار تحت پوشش بیمه قرار گرفته است.

رئیس اتاق اصناف کشاورزی استان خاطرنشان کرد: این روند در طول سال‌های گذشته مستمر بوده به طوری که در ۱۰ سال اخیر شاهد کاهش سالانه پرداخت خسارت به کشاورزان هستیم و صندوق بیمه کشاورزی با وجود پرداخت حق بیمه از سوی کشاورزان به تعهدات خود عمل نکرده است.

وی، ضعف مدیریتی و ساختار ضعیف صندوق بیمه کشاورزی در کل و به‌طور اخص در استان را از مهمترین دلایل این مشکلات دانسته و گفت: با وجود تخصیص برخی اعتبارات از سوی دولت این صندوق قادر به دریافت آنها نیست و از سوی دیگر ضعف کارشناسان صندوق بیمه کشاورزی نیز به دلیل روش اتخاذ شده در دفاتر بیمه و نشستن در دفتر به‌جای رفتن به سر اراضی در مجموع باعث کاهش رغبت کشاورز به استفاده از بیمه کشاورزی می‌شود.

فرجی اظهار داشت: پرداخت به موقع خسارت، ارزیابی دقیق و اعلام خسارت به‌موقع، کاهش سهم بیمه گذار، تنوع بخشی به خدمات بیمه‌ای، استفاده از ظرفیت تشکل‌ها و نخبگان بخش کشاورزی برای تعیین میزان خسارت‌ها، مشخص کردن مناطق پرخطر کشاورزی به لحاظ بروز حوادث طبیعی و غیرطبیعی برای کاهش فعالیت در آنها، آموزش کشاورزان، ایجاد بازار رقابتی در حوزه بیمه کشاورزی برای خروج این حوزه از انحصار و ورود بخش خصوصی از مهم‌ترین اقدامات برای تغییر وضعیت فعلی است.

رئیس اتاق اصناف کشاورزی آذربایجان‌شرقی، اضافه کرد: با وجود اینکه استان ما جزء رتبه‌های برتر در  بیمه کشاورزی است اما باید اذعان کرد صندوق بیمه کشاورزی عملا ورشکسته است و متاسفانه مشکلات بیمه کشاورزی با وجود اهمیت این بخش در تامین امنیت غذایی کشور به هیچ عنوان از اولویت‌های مسؤولان و نمایندگان نیست.

لینک کوتاه : http://tabrizeman.ir/?p=63064

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.