به گزارش تبریزمن، میرحمایت میرزاده درباره علت عدم رضایت نمایندگان از مدارس ایرانی دایر در خارج از کشور، گفت: علت نخست عدم رضایت نمایندگان، نارضایتی معلمان شاغل در خارج از کشور است که به لحاظ تأمین مسکن، حقوق و مزایا مطالبات فراوانی دارند که با توجه به نارضایتی بالای معلمان و هزینههای صورت گرفته برای آنها، اعزام معلمان توجیه منطقی ندارد.
نماینده مردم گرمی در مجلس شورای اسلامی یکی دیگر از علل انتقاد نمایندگان از مدارس خارج از کشور را کمبود امکانات این مدارس دانست و افزود: با توجه به بازدیدهایی که نمایندگان مجلس از این مدارس داشتند، مدارس ایرانی خارج از کشور در قیاس با مدارس خارجی غیر ایرانی و مدارس داخلی از امکانات به مراتب کمتری برخوردار بوده که در شأن ملت ایران نیست و شاید تعطیل کردن این مدارس برای حفظ شأن کشور بهتر هم باشد.
اعزام معلم به خارج از کشور بدون توجیه منطقی است
وی اضافه کرد: همچنین نمایندگان مجلس در بازدید از مدارس خارجی به این مسئله انتقاد داشتند که چرا آموزش و پرورش نسبت به فرزند دانش آموز یک دیپلمات در یکی از کشورهای اروپایی احساس مسئولیت کرده و معلم اعزام میکند ولی برای دانشآموزان روستاهای دور افتاده که از حق تحصیل محرومند، اقدامی انجام نمیدهد و مدرسه در این مناطق ساخته نمیشود.
میرزاده با یادآوری اینکه در بسیاری از کشورهایی که مدارس ایرانی در آنها دایر است علاوه بر قلت دانشآموزان، پراکندگی آنها در مقاطع تحصیلی نیز وجود دارد، ادامه داد: وقتی دانشآموزان در پایههای مختلف تحصیلی قرار دارند یک معلم توانایی این را ندارد که در همه مقاطع تحصیلی و در رشتههای مختلف تدریس کند، بنابراین اعزام معلم بدون توجیه منطقی است.
هزینه مدارس در خارج از کشور، چندین برابر مدارس دایر در ایران
این نماینده مردم در مجلس با طرح این سئوال که با مجموع این شرایط، بهتر نیست فرزندان دیپلماتهای ایرانی که از توان مالی خوبی هم برخوردار هستند، خود تحصیل کنند، گفت: در عین حال بسیاری از دیپلماتهای ایرانی فرزندان دانشآموز ندارند و یا فرزندان آنها در ایران اقامت دارند و ممکن است برخی از این مدارس ایرانی نیز بلااستفاده بماند.
به نقل از خانه ملت، وی هزینه مدارس در خارج از کشور را چندین برابر مدارس دایر در ایران با توجه به هزینههای ارزی و غیر ریالی این مدارس برشمرد و افزود: علاوه بر این بسیاری از دانشآموزان مقیم در خارج از کشور تمایلی به ثبت نام در مدارس ایرانی ندارند و باید به این مسئله اذعان داشت که مدارس ایرانی خارج از کشور ضرورتی برای آموزش و پرورش محسوب نمیشوند.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس یادآور شد:همچنین این سئوال نیز مطرح است که چند کشور خارجی در ایران مدرسه دارند که تعداد آنها بسیار قلیل است و به همین دلایل سایر کشورها نیز چنین اقدامی را انجام نمیدهند.
http://tabrizeman.ir/?p=43000